Objavljeno: 16/03/2022 Objavio: admin omentari: 0

Suzana Mijatović rodom iz Srbije živi u Crnoj Gori vec 16 godina. Zaposlena je privatno oko apartmana  na moru, ali uživa u slikanju i to joj je ljubav iz djetnjstva. Iako je zavrsila trgovačku srednju školu nikad nije voljela taj posao.Samo je jedan dan kupila platno i boje i počela sa slikanjem.To je ono što ju ispunjava i u čemu uziva.Istakla je kako smatra da neko može biti uspješan samo u nečemu što stvarno voli.

Suzana je sebe i svoj rad odlučila predstaviti na našem portalu, a ovo je njena priča.

“Zovem se Suzana Mijatović. Rođena sam 06.10.1988.godine u Požarevcu. Posle završene srednje škole selim se u Crnu goru gde ostajem da radim i živim.

Pre dve ipo godine počinjem da se bavim slikanjem, akril na platnu. S obzirom da je to neostvarena želja iz detinjstva, imam utisak da je to moralo jedan dan da prosto “izbije”iz mene. Još kao školarka sam na časovima likovnog na jednu temu crtala po 2 i 3 crteža. Imala sam zelju da se bavim time ali zivot me je poslao u drugom smeru. Licno ja smatram da nikad nije kasno da radiš ono sto voliš i budeš najbolji u tome, jer samo ako radiš ono sto voliš mozes biti uspešan.

Kad sam počela sa slikanjem, nisam imala neka posebna očekivanja, gledala sam na to kao na konačno ostvarivanje nečeg što tako dugo želim.

Inače ideja da se posle toliko vremena aktiviram se probudila u momentu kad je za sestrinog sina bilo potrebno skupiti sredstva za lečenje van Crne Gore. U nameri da se brze skupe neophodna sredstva,kupujem platno i boje i krećem sa slikanjem.Takodje mi se priključuje moja sestra (inače majka dečaka kome je bilo neophodno lečenje) koja također od detinstva voli slikanje. Namera je bila da sva novčana sredstva od prodatih slika idu za njegovo lecenje. Napravila sam fb stranicu i najviše slika upravo se prodalo na taj način.

Po komentarima kupaca slike su nam prepoznatljive po raznovrsnosti tema, maštovitosti i velikom asortimanu.

Što se mene lično tiče omiljene teme su mi mrtva priroda, posebno zimski pejzaži i uživam u tome. Ako se radi o narudžbi trudim se da maksimalno ispunim očekivanja kupca, ako se radi o mom slobodnom izboru, pustim mašti na volju. Dimenzija slika je moguća po izboru kupca.

Uživala sam najviše kad su u pitanju bila iznenađenja za drage osobe. Sve one povratne poruke i radost, delila bih zajedno s kupcima.Motivacija da budem bolja su upravo takve poruke. Također posebne su mi poruke od osoba koje naruče sliku pa kad im stigne na adresu šalju komentare kako je slika uživo još lepša. Zadovoljni kupci su mi prioritet u radu. Uspehom smatram svaki lep komentar dat iz srca,zadovoljne kupce i naravno kruna uspeha već najavljena izložba. Također uspeh mi je sto su slike našle svoje domove u mnogim državama van Crne Gore,cak je par slika stiglo do Amerike.

Dostava je moguća po Crnoj Gori kurirskom službom i van Crne Gore postom manje dimenzije, za veće dimenzije po dogovoru nalazimo načina, zavisno od države u kojoj se nalazi kupac. Što se tiče narudžbi, zavisno od dimenzije slike potrebno je sliku naručiti ranije, kako bi se uspela završiti u dogovorenom roku.

Mnogi me pitaju odakle mi inspiracija i maštovitost za tako raznovrsne slike? Lično mislim da je kljuć uspeha u trudu i konstantnom radu na sebi, ali kljućnu ulogu igra ljubav prema poslu i talenat koji je prosto urođen. Ako se posvetiš onome što radiš uspeh je neizostavan.

U skorijoj budućnosti u pripremi je i prva izložba o kojoj će biti više reči kad budu poznate tačne informacije. Ideja je da bude u Budvi, ali kao što rekoh, kad sve bude poznato, biče obaveštenja.

Slikanje je za mene jedan relaksirajući posao. Taj osećaj dok svoju neku misao, neku viziju prenosim na platno mislim da mogu razumeti samo kreativne osobe. Postoji milion načina koje ja imam u glavi kako će ta slika izgledati, koje boje pomešati, kako sve to složiti na jedan komad platna. Kako slika ide na kraju bude tu prepravki(jer ja sam sebi najveći kritičar) dok ne dobijem ono sto želim ,i kad vidim sliku da to bude”To je to što sam htela”.

Da bi bio najbolji u onome sto radiš pored talenta i ljubavi, mora biti prisutna samokritika, jer to je put ka napredovanju.

Osobama koje se bave ručnim radom uvek kažem da cene svoj trud, jer ništa nije tako vredno kao ideja, razmišljanje i nešto sto sam rukama napraviš. Na žalost u današnje vreme se ručni rad i ne ceni koliko bi trebalo i mislim da je to zastupljeno kod onih koji nikada nisu probali nešto svojim rukama da naprave. Mišljenja sam da svaka roba ima svog kupca,i da mi kreativci trebamo ceniti svaki atom snage koji ostavimo radeći i svaku trunčicu ljubavi koju smo utkali u svoj rad”.

Ako imate dilemu šta pokloniti nekom koga volite mislimo da je slika unikatan poklon i da se nećete pokajati  Više slika naše Suzane možete vidjeti na stranici Čarolije na platnu.

Leave a Comment