Objavljeno: 17/06/2022 Objavio: admin omentari: 0

Gerin Halil, ima 20 godina i živi u Sarajevu. Završio je Srednju tehničku školu grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža. Unazad par mjeseci pokrenuo je svoj mali biznis tačnije svoj hobi je pretvorio u posao koji voli. Ovaj mladi Sarajlija stoji iza brenda “Halchi laser shop” i bavi se laserskim graviranjem na raznim predmetima. Njegov glavni pokretač zašto se zapravo upustio u sve ovo jest njegova sam želja za radom, a u neku ruku ovo što danas radi je ispunjenje njegovih snova da počne nešto svoje, nešto ni od kog dobiveno, ostavljeno i slično. U nagradnih godinu dana želi unaprijediti svoje mašine i ići što je moguće više naprijed u cilju sa vremenom.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Na samom početku nisam očekivao da ću uspjeti kao što jesam, znao sam da je svaki početak težak i da nije lako “probiti” se u ovom svijetu internet prodaje. Međutim svaki trud i napor se isplati pa i tako moj rad.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Prije svega moj brend je pod nazivom “Halchi laser shop”, moja stranica zasniva se na unikatnim poklonima i trudim se da vaše želje i zamisli postanu stvarnost. Asortiman proizvoda jeste pretežno lasersko iscrtavanje to jeste graviranje na raznim materijalima, najdraže mi je graviranje na drvetu, a o omiljenom proizvodu je nezahvalno pričati jer svaki zadovoljan kupac je moj omiljeni odrađeni proizvod.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Svaki proizvod koji imam u ponudi jeste odrađen sa puno kreativnosti i želje za savršenim finalnim proizvodom. Bit svakog posla koji se radi jeste zadovoljene želje kupca i kvalitetno odrađen svaki proizvod koji je željen.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Svaka narudžba ima posebnu priču u zavisnosti težine posla, u suštini svaki posao kreće od pripreme, razrede i same izrade posla koji se radi do finalne izrade.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno?
Inspiracija svakom određenom poslu jeste kvalitetno odrađen posao i izrada do sitnih detalja da bi u suštini kupac dobio ono što je želio. Na samom kraju motivacija mi je zadovoljstvo kupca.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Poseban uspjeh u mom radu jeste kompletno dizajniranje kutija za određenu kompaniju i nastavak rada za iste.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Za svaki rad koji se uradi prvenstveno je potrebna ozbiljna koncentracija i velika želja za uspjehom i da sve to onda na kraju izgleda kao što sam ja lično očekivao.

Za kraj razgovora Halil je svima uputio poruku da nikad ne treba da odustaju, ali da budu svjesni da će uvijek da bude I uspona I padova te puno prepreka do ostvarenja glavnog cilja, a njegove radove možete pogledati na Instagram profilu pod nazivom Halchi laser shop i na Facebook stranici.

Leave a Comment