Objavljeno: 01/09/2022 Objavio: admin omentari: 0

Zorica Gvero, rođena je i odrasla u Mrkonjić Gradu. Danas je udata žena I majka dvoje djece. Zorica sa svojom porodicom vodi mali biznis pod nazivom “Wooden Magic”. Ovaj porodični biznis nastao je prije par mjeseci. U posao su uključeni Zorica I njen suprug te zajedničkim snagama sa puno ljubavi prema kreativnom radu i mnogo truda koračaju naprijed I trude se da Wooden Magic svaki dan raste i ispunjava želje njihovih kupaca kupaca. Wooden Magic je prepoznatljiv po kvalitetu, svi proizvodi su ofarbani farbama na vodenoj bazi i kao takvi su sigurni za upotrebu. Svaki proizvod kupljen kod ove porodice može biti personalizovan – unikatan.

“Ljubav prema kreativnom radu pratila me je kroz cijeli život. Još u srednjoj školi sa nekih 17 godina voljela sam da šijem odjeću za sestre i sebe, a posebno me je radovalo kada sašijem nešto za svoju mlađu sestru koja je tad bila sedmogodišnja djevojčica. Uz to sam se neko vrijeme bavila izradom unikatnog nakita”, na početku razgovora otkriva nam Zorica.

Odluka da se počne baviti izradom proizvoda od drveta je došla kada je dobila svoju djecu. Kupujući drvene slagalice i ostale igračkice u prodavnicama u njoj se rodila želja da sve te drvene igračkice pravi za svoju, a iza svu ostalu djecu. Razgovarajući sa suprugom donijeli su odluku da se upuste u vode izrade drvenih igračaka. Prvo što su uradili je da su se bacilli u istraživanje šta im je sve potrebno. Nakon toga je slijedila nabavka lasera, cnc mašine, materijala ,farbe i ostalog neophodnog da bi se krenulo s radom.

Na samom početku plan je bio da u ponudi imaju samo proizvode za djecu koji su prije svega edukativnog karaktera, kao što su slagalice sa slovima i brojevima uz koje djeca lakše uče i brže pamte. Međutim, jako brzo su se počele nizati nove ideje i u ponudu su uvrstili i proizvode koji nisu dio dječjeg asortimana, tako da sad u ponudi imaju proizvode za sve prilike i generacije.

Osim ljubavi prema kreativnom radu Zorici i njenom mužu najveća inspiracija je porodica I želja da stvore nešto svoje, nešto što je samo njima svojstveno i čemu će dati svoj pečat. Cilj im je da njihov brend bude prepoznatljiv po proizvodima koje su lično oni osmislili. Priznaju nam da u današnje vrijeme nije nimalo lako uraditi nešto što već nije viđeno, ali ističu kako će svojim radom, trudom I maštom putovati ka svom cilju.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Da bi govorili o nekom poslovnom uspjehu suviše je rano,vrijeme će pokazati. Naš najveći uspjeh je zadovoljan kupac. Poruke pohvale i zadovoljstva koje dobijemo nakon što isporučimo proizvod, najveća su nagrada za naš rad i trud. Sad smo na početku i zadovoljni smo kako je krenula ta priča.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Asortiman proizvoda je raznolik, svi proizvodi su mi dragi na svoj način, ali ako moram da izdvojim omiljeni neka to budu ogledala za dječje sobe. U njih sam se naprosto zaljubila.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Put od narudžbe do dostave proizvoda zahtjeva mnogo operacija. Nakon što kupac naruči proizvod slijedi iscrtavanje u programu, lasersko graviranje, sječenje na mašini, čišćenje. Većina proizvoda je iz dijelova pa ih je potrebno sastaviti i zalijepiti. Nakon toga ide pakovanje i isporuka kupcu, lično ili slanje poštom. Sve to zahtjeva mnogo rada i vremena.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Za mene je poseban uspjeh što smo za kratko vrijeme uspjeli dosta kupaca da usrećimo i ispunimo njihove želje.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
U momentu dok radim osjećam veliku želju da svaki rad dovedem do savršenstva.Svaki rad prvenstveno mora biti kvalitetan i uredan,kupac mora biti zadovoljan.Takva sam i u životu,volim oko svega da se potrudim i dam svoj maksimum.
Za kraj razgovora Zorica je za pratioce našeg portal poslala jednu lijepu poruku, a ona glasi: “Da bi ste se bavili kreativnim radom prvenstveno morate to da volite. Svaki kreativni rad zahtjeva mnogo truda, rada, odricanja konstantna finansijska ulaganja i svako ko krene u te vode mora dati cijelog sebe i predano raditi. I kad je najteže ne treba odustati. Ja lično se vodim izrekom -Sve sto možeš da zamisliš, možeš i da ostvariš”.

Zoricine radove možete vidjeti na Instagram I Facebook stranici.

Leave a Comment