Objavljeno: 25/04/2023 Objavio: admin omentari: 0

Brend “Allianthe” je osim po  Bronhi balzamu prepoznatljiv po tome što je jedini u Hrvatskoj koji prakticira kliničku aromaterapiju. Klinička aromaterapija je zapravo vrsta aromaterapije kod koje se eterična ulja i biljni pripravci koriste za poboljšanje općeg stanja te olakšanja nekih zdravstvenih teškoća.
Vlasnica  “Allianthe”  brenda je Jasminka Šarić rodom iz Vinkovaca. Jasminka je po zanimanju certificirani aromaterapeut, a aromaterapijom se bavi od 2013. godine.  Svoje školovanje  Jasminka je započela na “Aromahead Institute-school of Essential Oil Studies” koji je međunarodno priznati obrazovni centar posvećen proučavanju terapeutske upotrebe eteričnih ulja. Kao takav, institut nudi najvišu razinu aromaterapijske certifikacije dostupan u USA, a studentima omogućuje bavljenje aromaterapijom u praksi, sve do zvanja kliničkog aromaterapeuta. U želji da upotpuni svoje znanje završava školovanje za Certificiranog aromaterapeuta, a paralelno stiče i zvanje iz herbalizma na Herbal Academy of New England. Također, po završetku ovih dijelova obrazovanja svoje školovanje nastavlja na Tisserand institute gdje stiče zvanje specijalistice za sigurnu upotrebu eteričnih ulja kao i specijalizaciju smjera francuske aromaterapije na New England school of aromatherapy.
Osim ovoga Jasminka je veoma vješta i u pisanju pa je napisala i  slikovnicu “Mace u akciji”.
“Moje zanimanje za aromaterapiju i primjenu eteričnih ulja u olakšavanju svakodnevnih tegoba i posljedica različitih “stanja” koja pogađaju naš organizam na svakodnevnoj bazi započelo je 2014. godine nakon što se u našu, inače potpuno zdravu, obitelj “ušuljao” čitav niz srčano-krvožilnih oboljenja, kao posljedica stresnog životnog tempa. Vrlo se brzo pokazalo da konvencionalna medicina treba pratnju i potporu prirodne ljekarne, a kako je kod nas uobičajeno da ljudi samo odmahnu rukom na spomen alternativnih metoda obrazovanje sam potražila s druge strane oceana. Budući da mi je stric homeopat u Melbourneu, Australija, tražila sam njegov savjet u vezi toga te, na njegov poticaj, upisala školovanje za aromaterapeuta”, ispričala nam je Jasminka te dodala kako na početku nije ni pomišljala da će ostvariti uspjeh koji danas ima te da joj je prvenstveni cilj bio pomoći suprugu.
Kako kaže nije računala na činjenicu da će se zaljubiti u aromaterapiju i ljekovito bilje. Za svoje proizvode ističe da to zapravo nisu lijekovi koji liječe kao pravi medicinski proizvodi, ali s druge strane savršeno nadopunjuju doktorsku terapiju.
Asortiman proizvoda brenda ” Allianthe” je raznolik. Jasminka osluškuje potrebe ljudi, njihove tegobe ili stanja, pa se osim već spomenutog bronhi balzama mogu naći: balzam za sinuse i grčeve kod beba, za intimnu njegu, za suhu, upaljenu i dermatitisu sklonu kožu..
“Allianthe nema fizičku poslovnicu nego samo web trgovinu. Netko tko je zainteresiran za naš proizvod kupuje ga putem web trgovine. Svaku narudžbu pomno obradimo, a svaki paket s oprezom spremamo. Nakon toga, paketi se predaju dostavnoj službi, a u roku par dana nađu se u rukama naših kupaca. Ovakav način rada je i iznimno siguran, ali i jednostavan za svakog našeg kupca”, ukratko nam je o načinu poslovanja ispričala Jasminka te dodala da su joj najveća motivacija i inspiracija zadovoljni i sretni korisnici, a pogotovo je sretna kad dobije pozitivne povratne informacije o prodatom proizvodu.
Za nove proizvode se se priprema tako da osluškuje potrebe i preporuke kupaca. Ne radi serijsku proizvodnju već uvede jedan ili dva proizvoda na godinu dana, naravno što opet zavisi od potreba njenih kupaca. Kreiranje svakog proizvoda je posebno iskustvo, posebno na svoj način. Dok radi Jasminka je istakla kako se osjeća zadovoljno, smireno i u svom malom svijetu.
U narednih godinu dana očekuje porasti broj korisnika njenih proizvoda, a u planu joj je plasirati neke nove ideje koje su tek u razvoju. Osim toga Jasminka kao i večina kreativaca očekuje da će doći do pada troškova nabave  sirovina i ambalaže uzrokovanih trenutnim tenzijama u svijetu.
Svojim najvećim uspjehom smatra sve zadovoljne mame čijoj djeci pomognu njeni proizvodi, te preporuke  pojedinih pedijatara i doktora ORL odjela koji su prepoznali vrijednos (Bronhi balzama.
“Iznimno je bitno da svi iskažu svoju kreativnu stranu, na ovaj ili onaj način. Ne mora to biti ni javno, ali svakako potičem svaki kreativni i ručni rad jer nam je potrebno više kreative, inovacije i noviteta, a to možemo postići koristeći samo onda kada damo kreativi na volju”, poručila je ova zaljubljenica u aromaterapiju, a njene radove možete pogledati na njenom web sajtu www.allianthe.com , a također na Facebook stranici.

Leave a Comment