Objavljeno: 05/01/2022 Objavio: admin omentari: 0

U potrazi za zanimljivim detaljima koji nose bosanskohercegovački potpis, a koji će dodatno uljepšati naše odjevne kombinacije naišli smo na facebook stranicu “Minjine rukotvorine”. Ono što smo vidjeli na ovoj stranici zainteresiralo nas je te smo odlučili stupiti u kontakt sa vlasnikom ove stranice i iz prve ruke saznati sve o radovima koji su nas zadivili te gdje iste možemo pronaći.

Iza stranice “Minjine rukotvorine” stoji Mira Regoje, rođena 1956.g. u Sarajevu. Mira je završila SGTŠ i radila do ’92 u UNIONINVESTU kao projektant instalacija vodovoda i kanalizacije. Od 2021 je u penziji. Danas živi u Lukavici sa suprugom za kojeg kaže da je ujedno i prvi kritičar svega što uradi. Ova penzionerka svoje dane upotpunjuje izradom prelijepog unikatnog nakita.

Na samom početku našeg razgovora Mira nam je ukratko ispričala o početcima svog rada i rekla ko je zapravo “krivac” za prelijepi nakit koji ona danas izrađuje.

“Glavni krivac što sam se zaljubila u perlice je moja prijateljica Željka Kapić koja me je prije 5 godina odvela do prodavnice Fedi i tu sam se zaljubila u perlice. Velika podrska u početku mi je bila Maida Moa, ona mi je bila glavni kritičar, nije se libila da mi kaže kad nešto ne valja ili nije urađeno kako treba”.

Za nakit koji izađe iz njene radionice rekla je da je prepoznatljiv po originalnosti i kvalitetu materijala od koga ih izrađuje, ali I po ogromnoj ljubavi koju ugrađuje u svaki komad nakita.

Na početku svog rada nije mogla ni pomisliti da će uspjeti, ali kako kaže po prirodi je perfekcionista pa je bilo ili uraditi kako valja ili odustati. Na svu sreću uspjela je i sada može da bude ponosna svojim brendom i nakitom koji izlazi iz njene radionice. Kad je riječ o asortimanu brenda “Minjine rukotvorine” je raznolik i čine ga: prstenje, narukvice, satovi, ogrlice, naušnice, broševi.

Mirin najveći uspjeh I zadovoljstvo je kad vidi oduševljenje na licu kod svog zadovoljnog kupca, a ono što osjeća dok pravi zaista nevjerovatan, lijep i neobičan nakit osjeća nevjerovatnu smirenost i izrada nakita joj dođe kao vid relaksacije.

Na kraju razgovora Mira je svim kreativcima poručila da nastoje biti orginalni i da drže do kvaliteta svojih kreativnih radova, a njene radove možete pogledati na njenoj facebook stranici “Minjine rukotvorine”.

Leave a Comment