Objavljeno: 16/05/2023 Objavio: admin omentari: 0

Edina Delić ima 24 godine, završna je godina Ekonomskog fakulteta u Tuzli. U Tuzli živi cijeli svoj život koji je posvetila učenju i samo učenju. Za sebe Edina kaže kako voli da stječe nova znanja tako da se ne ograničava samo na svoje studije, voli da čita o raznim temama, aktivan je član u gradskoj biblioteci u Tuzli.
Edina je našu pažnju kupila sa prelijepim nakitom koji izrađuje. Iako je njena trenutna okupacija izrada nakita Edina je za naš portal istakla kako ona ima i niz drugih hobija, te kako voli da se kreativno izražava na svaki mogući način. Pa pored izrade nakita koju je pretvorila u biznis Edina voli da crta, piše pjesme, pjeva, pleše, pravi origamije, te da radi sve one stvari koje će njenu kreativnost izvuči do maksimuma.
“Kao što bi mnogi moji prijatelji potvrdili, moje drugo ime je kreativnost. Ja sam cijeli svoj život posvećivala tome da budem što kreativnija i prema tome moja strana kreativnosti je mnogo izraženija nego bilo koja druga. Volim da nađem različite načine do uspjeha i da posvetim ono što mi je najvažnije kroz svoj cilj koji imam. U razvijanju svoje kreativnosti pomažu mi dosta moji prijatelji i bližnji da spoznam nove ideje i da čujem različita mišljenja o svom biznisu kako bi mogla to sve da kombinujem i napravim nešto sasvim novo i originalno. Moj razvojni put je vrlo jasan jer znam tačno koje metode treba da koristim na putu do uspjeha i znam kako da sa tim nastavim do svog glavnog cilja. Odlučila sam se za kreativni rad jer to je ono što ja jesam kroz cijeli svoj život”, ispričala nam je na početku Edina i dodala kako na samom početku svog uplovljavanja u biznis nije mogla ni da zamisli da će njen biznis postići uspjeh koji danas ima.
Smatrala je da će se njen biznis razviti samo u okvirima njenog grada. Međutim vrijeme je pokazalo nešto sasvim drugo. Vrijeme koje je prolazilo pokazalo je Edini da uz podršku njene porodice i vjerenika koja nije izostajala može, ali i mora da se trudi da ostvari svoje ciljeve. Istakla je također da svaki put kad se osvrne na početak svog rada kad joj je broj proizvoda bio ograničen i kad je mislila da sve što želi neće stići da nauči bude ponosna na sebe jer je u kratkom roku uspjela mnogo toga.
Za svoj brend Edina je istakla da je još mali i da je u razvitku. Edina se svakim danom trudi da udovolji željama njenih kupaca i da im ponudi što više novih proizvoda. S obzirom da je student i da je okupirana obavezama na fakultetu trudi se koliko može da sve uskladi i sve ispoštuje i fakultetske obaveze i svoj mali biznis.
U asortimanu njenih proizvoda možemo naći: narukvice sa mat akrilnim perlama, staklenim perlama kao i lančiće isto od toga, lančiće sa privjescima po želji, metalne pandora narukvice koje imaju razne dodatke također po želji kupca, minđuše raznih dezena, ali samo u zlatu i srebru, tespihe sa imenima po želji i raznih boja i privjesci za ključeve. Edinin najdraži proizvod iz asortiman njenih proizvoda su lančići svih oblika i dezena.
“Svaki proizvod ima svoje nešto specifično, ali ono što je zagarantovano jeste da svaki proizvod koji pravim mora da bude unikatan i po želji kupca. Ja slušam njihove zahtjeve i prihvatam sve vrste mišljenja koje mogu imati i to sve stavim u obzir kada pravim. Lančići su posebni sa posebnim kristalnim detaljima, a ako su zlatni ili srebrni dolaze sa raznim metalnim privjescima i sa medaljonima koji mogu da se otvaraju i stavljaju slike kao uspomenu na nekoga. Narukvice idu sa svim vrstama perlica u svim bojama koje želite i da privjescima također a mogu sa imenima doći po želji. Minđuše mogu biti srebrne ili zlatne boje sa raznim oblicima po želji kupca. Privjesci za ključeve dolaze u staklenom obliku, metalnom, gumenom i krznenom (čupavci) obliku i tespihe pravim po željama svojih kupaca sa imenima u bojama: crvene, crne, svijetlo plave, kraljevsko plave i ružičaste boje. Svaki od ovih proizvoda može biti drugačiji koliko god moja kreativnost to dozvoljava i da razvija što je više moguće”, ispričala nam je Edina o svojim proizvodima.

Princip rada kod Edine je manje više isti kao i kod svih kreativaca. Ono što kupci žele to naruče preko instagram profila ili facebook profila. Tu se Edina s njima dogovara oko cijene i proizvoda kojeg žele. Što se tiče preuzimanja narudžbe, zavisno od toga gdje se kupac nalazi može preuzeti proizvod lično ako želi tj. ako je u istom gradu kao i Edina, ali ako nije dostavlja se preko bh brze pošte. Iz razloga što je svaki naručeni proizvod personalizovan i unikatan i cijena svakog proizvoda je drugačija te ponekad zavisi od toga koliko je vremena potrebno da se nešto napravi.
Edinina najveća inspiracija su ljudi koji joj daju svoje mišljenje o tome kao i šta treba da radi. Talođer veliku inspiraciju pronalazi na youtube gdje voli gledati razne načine kako nešto treba da napravi.
“Moj cilj je moja inspiracija i ne želim da biram sredstva sa kojima ću doći do njega jer na kraju krajeva tu smo da budemo inspiracija jedni drugima i nadam se da će drugi moći čuti šta govorim, kako bi mogla jasno da dam poruku cijelom svijetu da stvorimo mir i harmoniju. To je glavna inspiracija za mene i svijet koji je oko mene”, odala nam je Edina te istakla kako u narednom periodu očekuje napredak u svom poslovanju, ali je isto tako realna i svjesna da svaki biznis ima svoj rizik. Ali s druge strane vodi se mišljenjem da svaki cilj vrijedi ako imamo dugoročni plan za njega i ako se trudimo i idemo ka njegovom ostvarenju.
Kao svoj najveći uspjeh u dosadašnjem radu istakla je to što je uspjela da dođe do kupaca u gradovima širom BiH te istakla kako se trudi svakim danom da opravda njihovo povjerenje kvalitetom, ali i cijenama.
Dok izrađuje svoje radove ova veoma mlada kreativka istakla je kako se kod nje prožimaju osjećaji zadovoljstva i mira. Dodala je kako voli taj osjećaj mira dok radi i to je ono što nju veoma opušta. Voli da se prepusti mašti također. Dok radi ne razmišlja o novcu niti o zaradu, a novac koji zaradi od prodaje svojih ručnih radova usmjerava na to da pomogne ljudima kojima je to zaista potrebno.
“Samo naprijed, trudite se i napredujte u radu. Sve se može kada se uskladi srce i um. Svako ko ima cilj i vidi ljubav u tome što radi i što želi da radi dobrodošao je u svijetu biznisa i sve je moguće. Samo nikada ne odustajte. To je moj moto od samog početka”, poručila je ova mlada Tuzlanska kreativka, a njene radove možete pogledati na njenom instagram profilu, facebook stranici te na web stranici

Leave a Comment