Objavljeno: 27/07/2023 Objavio: admin omentari: 0

Aida Karić dolazi nam iz Sarajeva. Završila je srednju građevinsku školu, po zanimanju je domaćica i majka troje djece. Za sebe Aida kaže da je prirodi poprilično uporna i tvrdoglava. Od onih je osoba koja ne odustaju od svojih ciljeva. U slobodno vrijeme voli prepravljati stare stvari, voli putovati, družiti se i izlaziti s porodicom i prijateljima.
Aida se bavi izradom korpica koristeći razne tehnike i materijale, a njena najveća inspiracija je zadovoljstvo i oduševljenje drugih ljudi njenim radovima.
Aidine radove možete pogledati na njenom Instagram profilu.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put ?
AIDA: Prije trinaest godina izgubila sam kćerku koja je bolovala od leukemije. Na poklon sam dobila korpicu od jedne djevojčice koja je također bolovala od leukemije kao moja kćerka. Ta korpica je bila izrađena od iglica i najlonske kese. Promatrajući tu korpicu došla sam na ideju da je i ja napravim. Korpice koje sam ja počela praviti bile su izrađene od najlon kese a kasnije sam došla na ideju da bih za pravljenje korpica mogla koristiti i druge materijale poput slame, svilenog konca a za ukrašavanje koristila sam bobice, šišarke i od njih pravila cvjetove. Nakon toga sam počela koristiti umjetno cvijeće.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
AIDA: İskreno rečeno, nisam. Taj posao kojim sam se bavila za mene je predstavlja jednu vrstu terapije nakon smrti moje kćerke, a ujedno sam i zarađivala, posao je krenuo i ubrzo sam imala mnogo narudžbi. Prodaja je brzo išla. Nedugo nakon toga sam se i ja razboljela. Dijagnosticirana mi je Multiplaskleroza i prestala sam sa radom jer mi je trebao oporavak, no sad sam ponovo vratila ovom radu nakon dugo vremena.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
AIDA: S obzirom da sam se tek vratila radu za sad su u ponudi samo korpice što ne znači da neće biti i drugih proizvoda ali za to mi treba vremena, jer svoj rad želim predstaviti na najbolji način.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
AIDA: Rekla bih da se radi o dekorativnim mirišljavim korpicama, koje služe kao ukras u našim domovima.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
AIDA: Predstavljam svoje korpice putem društvenih mreža i oni kojima se svidi jave mi se, naruče, a ja im ukoliko su negdje u blizini po dogovoru dostavim lično, a ako su van Sarajeva onda brzom poštom.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
AIDA: Ne očekujem mnogo jer to radim iz ljubavi, samo želim da su svi moji kupci zadovoljni.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove? AIDA: Osjećam zadovoljstvo i mir.
Kao svoj poseban uspjeh Aida je izdvojila gostovanje u emisiji kod Amare Šabić na temu “Pozitivna žena” gdje je predstavila svoje radove, a poruka koju nam je ova mlada kreativka poslala na kraju razgovora glasi:”Nikad ne odustajte, budite ustrajni u onome što volite raditi i što vas ispunjava”.

Svima koji se bave ručnim radovima poručila bih da nikad ne odustaju, da budu ustrajni u Moji radovi se mogu pronaći na Facebook grupi Pretty kreativci, mada nisu svi izložen. U prilogu vam šaljem nekoliko fotografija.