Objavljeno: 25/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

Lana i Mladen su diplomirani ekonomisti, roditelji dječaka od 4 godine. Živeći svoju ljubav i ljubav prema svom jedincu u njihova srca se uselila i ljubav prema kreativnom svijetu. U kreativnom poslu su već 6 godina. Tvorci su male radionice” ml_foto_solje”. Bave se izradom personaliziranih poklona za razne prigode.
“Oduvijek nas je zanimala kreativnost, dok sam ja radila dekupaž Mladen je maštao da ima svoju malu štampariju. Sasvim slučajno naišao je na ponudu presa za šolje i majice. Iste smo kupili i počeli polako sa radom”, odaje nam Lana na samom početku razgovora.
Na samom početku svog rada govori nam Mladen nisu očekivali previše, mislili su kako će njihov posao ostati na lokalnom nivou i da neće biti neka velika potražnja. Međutim za vrlo kratko vrijeme za njih se pročulo, ljudi su počeli da kupuju njihove proizvode za sebe, ali I za poklone dragim ljudima. Mnogi od njih su se vraćali I vračaju po još, a svaki dan javi im se I po nekoliko novih kupaca.
Mladen I Lana svojim zajedničkim snagama ispunjavaju sve želje njihovih kupaca, daju im svoje ideje o dizajnu kako bi finalni proizvod ispao što je moguće bolji, i kao takvi sa velikom predanošću I ljubavi su I prepoznatljivi.
Kad je riječ o asortimanu radionice “ml_foto_solje” mogu se naći: foto šolje, magične foto šolje, foto puzzle, foto jastučići, magični jastuci, majice, kecelje, bebi bodiji. Jednoglasno su nam odali da je njima lično omiljeni proizvod klasična bijela foto šolja kojom možete čestitati rođendan, odlazak u penziju ili je pokloniti bilo kojim drugim povodom, a ostaje za mnogo dragu uspomenu.
Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Kada bih morala da predstavim naše proizvode u kratkim crtama rekla bih da su to proizvodi u koje je pored vremena i pažnje uloženo i mnogo ljubavi koju suprug i ja utkamo u svaki proizvod ponaosob.

Ono što ovaj mladi bračni par ističe svojim kupcima je taj da se proizvod treba poručit barem dva dana prije preuzimanja. Jer sam proces izrade istih nije baš jednostavan i brz.

“Kada kupci odluče šta žele da bude na proizvodu, mi tu sliku moramo obraditi i doraditi, zatim odradimo pripremu koju štampamo, zatim se ta priprema suši, lijepi se na proizvod i ide pod presu”, ispričao je Mladen ukratko process izrade i dodao kako se trude pratiti trendove i ponudu uskladiti sa potražnjom.
U narednih godinu dana se nadaju da će i dalje uspijevati da ispunjavaju želje kupaca, ali nije isključeno I dodavanje nekih noviteta u ponudu.
Njihov najveći uspjeh je kako kažu što još uvijek traju, što su unatoč svemu opstali i što je ono šta rade zanimljivo ljudima I uvijek žele još, a o poznanstvima koje su stekli kroz ove godine mogli bih nam dugo pričati.
Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
U momentima dok izrađujemo personalizirane poklone osjećamo zahvalnost što smo baš mi oni koji će nekome uljepšati dan
“Svi vi koji se bavite ručnim radom cijenite sebe i svoje vrijeme, ne dozvolite da nešto radite zato što morate nego zato što volite jer u tome je najveća čar ovog posla”, na kraju razgovora glasila je poruka ovo dvoje kreativnih ljudi, a njihove radove možete pogledati na Facebook stranici Lanina radionica foto šolja.

Leave a Comment