Objavljeno: 23/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

Volja, htijenje i inspiracija, preduslovi su za stvaranje uspješnih priča. Upravo iz Zenice dolazi jedna takva priča. Naime Amir i Sabina Mehmedinović u svojoj CNC art radionici koju su osnovali prije godinu dana stvaraju čuda. Ovaj mladi bračni par možemo nazvati kreatorima ekološki prihvatljivih igračaka. Materijali od kojih izrađuju igračke su šperploča i medijapan, puno drvo. Asortiman igračaka je veliki, a kao najtraženiji proizvod je kućica za lutke opremljena kompletnim namještajem kazali su nam Mehmedinovići, a šta su to još sve ispričali pročitajte…
“Mi smo supružnici Amir i Sabina Mehmedinović. CNC art radionicu smo osnovali prije godinu dana. Naša radionica se bavi proizvodnjom igračka i dekoracija za kuću. Ispunjavamo želje naših kupaca, najčešće su to personalizirane stvari koje ne mogu da se nađu bilo gdje.
Uvijek smo uživali u neobičnim i kreativnim stvarima a za pokretanje radionice je glavni “krivac” naš sin Azur. Za njega smo pravili edukativne igračke, to se dopalo našim prijateljima i poznanicima koji bi nam došli I vidjeli njegove igračke te tako kreće naša priča.
Prvu CNC mašinu smo kupili kao hobi mašinu i u tom trenutku zaista nismo imali namjeru da nam to bude pravi posao, ali vrijeme i interesovanje ljudi je uradilo svoje i mi smo više nego ponosni i zadovoljni.
Naš brend “CNC art” je poznat i prepoznatljiv po kućicama za lutke, to je jedan od prvih javnih proizvoda i slobodno možemo reci najpopularniji. Pored kućica u našoj ponudi se nalaze: kamion/polica za dječake, garaže, edukativni materijali (abecede, učimo vezati pertle, tablice množenja i sl.) Naši proizvodi su sigurni, trudimo se da olakšamo učenje pomoću naših igračaka, stalno smišljamo nove ideje i pratimo želje naših kupaca.
Do sada smo imali samo pozitivna iskustva u našem radu. Kupac se javi, objasni šta želi, ako je novi proizvod u pitanju šaljemo slike prije izrade tj.crtež i šaljemo sliku poslije izrade, trudimo se da taj proces proizvodnje maksimalno pokažemo svakom kupcu. Često se zna desiti da zajedno mijenjamo sam proizvod, nadopunjujemo, da bi to bilo izrađeno baš onako kako je zamišljeno.
Naša najveća inspiracija su naši sinovi. Pored starijeg sina Azura u decembru smo dobili još jednog dječaka tako da nam on daje ideje za igračke za djecu mlađeg uzraste. Obično gledamo da ono što napravimo nije toliko zastupljeno na našem tržištu i smišljamo bas unikatne ideje.
Naša želja je da imamo svoj kutak-malu prodavnicu gdje će naši kupci lično moći da pregledaju radove jer fotografije ne prenose dovoljno ljepote kojom zrače nasi proizvodi u stvarnosti. Kao poseban uspjeh u godini iza nas bi izdvojili izlazak na tržište naših proizvoda u par radnji u Sarajevu, Zenici i Banja Luci. Saradnju sa našim poznatim Influencerima, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom kada dođe vrijeme.
U naše proizvode nije uložen samo novac i vrijeme nego ljubav, mnogo ljubavi. Najvažnije od svega je da mi sve radimo kao porodica a to nam je i bio najveći cilj: da radimo sto volimo i da provodimo što više vremena zajedno.
Naša poruka za kraj je ta da svako ko ima ideju i hrabrost može uspjeti, potrebno je nekad okrenuti novi list i početi živjeti svoje snove”…
Radove ova dva bračna para možete pogledati u prodavnicama Tropik Gifts and Games u Zenici, Sarajevu i Banja Luci a uskoro i u Tuzli, te na njihovoj Facebook stranici.

Leave a Comment