Objavljeno: 24/02/2023 Objavio: admin omentari: 0

Jelena Kovačević ima 32 godine živi u blizini grada Modriče tačnije u Dugom polju. Ostvarila se kao supruga i majka troje predivne dječice. Za sebe kaže da je tvrdoglava i uporna. Njenu tvrdoglavost i upornost dokazuje to što pored troje male djece Jelena stigne da se bavi ručnim radom. Mada kako ona kaže kad se nešto radi iz ljubavi onda se pronađe i vrijeme i način za to.
Jelena se konkretno bavi izradom personalizovanih dekoracija za naše domove. Da se bavi ručnim radom odlučila je prije više od 5 godina iz razloga što je željela da kvalitetno utroši svoje slobodno vrijeme. Dekoracija koju je prvu napravila bila je lebdeća šolja.
Šta osim lebdečih šolja možete pronaći kod Jelen možete vidjeti na njenom Facebook profilu.
Ukratko nam ispričajte priču o tome kako je počelo Vaše intersovanje za kreativnost ?
Ja sam neko ko je oduvijek volio ručni rad, imala tu neku kreativnu crtu u sebi, a i želju da nešto napravim svojim rukama. Od te moje želje i volje evo već više od 5 godina uspješno pravim ručne radove. U početku neču kriti nije bilo nimalo jednostavno, ali vremenom sam se usavršavala i dopunjavala. Tako da od jedne lebdeće šolje danas imam poprilično lijep asortiman ručni radova.

Kako Vaši ukučani i Vaša okolina reaguje na Vaš rad?
Moj muž, cijela moja porodica, rodbina i prijatelji su me podržavali od samog početka mog uplovljavanja u kreativni svijet, a i danas dan su mi jak vjetar u leđa.

Da li je ovo što radite samo hobi ili ste ipak razvili biznis ?
Moje radove uglavnom pravim jer volim i uživam u tome ponekad se nesto i proda. Cijene dekoracija zavise od vremena koje je potrebno za izradu i materijala, ali svakako one su povoljne i pristupacne svima. Moj napredak u ovom poslu se itekako vidi jer sam se kroz ovih 5 godina rada trudila kako bi ostvarila svoju početničku viziju sebe kao kreativca.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda?
Osim već spomenutih lebdečih šolja radim i mrežice za salvete, zatim ruže od satenske trake, bidermajere, kitnju za svadbe, dekupaž, pletene šolje od papira, buketi ruža od satenske trake, medvjediće i srca od ružica.

Ko ili što je bila Vaša največa motivacija da se počnete baviti kreativnim radom ?
Ja sam neko ko jako voli cvijeće u svakom obliku i svim bojama. Kad posjetite moj profil možete primjetiti da je motiv skoro svih mojih dekoracija cvijeće. Tako da slobodno mogu reći da je cvijeće moja najveća inspiracija u radu, naravno da su tu i kupci koji su zaslužni za moje višegodišnje djelovanje na kreativnom polju.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Pa kao i večina kreativaca očekujem više zadovoljnih kupaca, možda neke nove ideje za proširenje asortimana, mada iskreno zadovoljna sam i dosadašnjom putanjom mog rada.

Koja je Vaša najveća poslovana greška i šta ste iz nje naučili?
Iako u početku svaki moj rad nije uspijevao da bude savršen mislim da nisam imala nekih poslovnih grešaka, niti loših iskustava, jer u prodaju nisam puštala ništa ćime i sama ne bi bila zadovoljna.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?
Dok pravim radove odmaram se jednostavno pustim mašti na volju i uživam.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Sav uloženi trud se isplati. Onda kad čitate poruke svojih zadovoljnih kupaca koji vas uz to preporučuju svojim poznanicima znajte da radite dobar posao.

Leave a Comment