Objavljeno: 20/10/2022 Objavio: admin omentari: 0

Nada Ubiparip ima 35 godina, živi u Mrkonjić Gradu sa svojim mužem i tri sina. Nadin moto je “VJERUJTE U SEBE! ODUSTAJANJE NIJE OPCIJA”!!!. Nada za sebe kaže da je neko ko zaista voli ručni rad. Isprobala se u pletenju i heklanju, a ono što je bilo njena ljubav na prvi pogled je tehnika pletenja od novinskog papira.
Njena plovidba u svijet kreativaca započela je u jesen 2014. godine kad je pretražujući na internetu pukim slučajem pronašla žene koje se bavi izradom korpica od papira.
Nada tad počinje da gleda tutorijale sve dok jednog dana nije odlučila da pokuša da to uradi sama. Sve ove godine je radila na usavršavanju svojih radova, iako je bilo i teških momenata kako kaže nikad nije ni pomislila da odustane. Zbog te svoje ogromne volje i odlučnosti je danas tu gdje jest, vrlo uspješna poslovno – kreativna žena. Ujedno i svojim najvećim uspjehom smatra to što je njen napredak u radu svih ovih godina itekako vidljiv.
“Počela sam iz razloga zato što volim da učim nove vještine, želja mi je bila da vidim da li ja to mogu, da li ću uspjeti savladati…Nisam imala nikakve veće planove. Ljubav prema stvaranju me je vodila sve ove godine”, objašnjava nam Nada.
Svoje proizvode nada opisuje na sljedeći način:”KORPE OD PAPIRA RUČNO PRAVLJENE, UNIKATNE, JAKO KVALITETNE”
U ponudi Nadine radionice možemo pronaći korpice raznih oblika i veličina, obično ih radi za neka slavlja kao što su Vaskrs, Novu Godinu, Božić….Otkrila nam je kako je njoj lično omiljeni rad korpa – vozić koji zapravo služi kao držač za olovke i školski pribor.

“Pošaljete mi sliku nekog modela korpice koja vam se svidjela, izaberete boju, dimenzije…Ostalo je moja briga”, kazala je Nada te dodala kako su njena najveća inspiracija i podrška poslije njene porodice, druge žene koje se bave istim poslom. Ne smatra da su one jedna drugog ikakva konkurencija, čak šta više jedna drugoj su velika podrška i vjetar u leđa.
Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv ?
Mi smo kreativan narod i svaki rukotvorac je prepoznatljiv na svoj način. O tome po čemu su moji radovi drugačiji od drugih mogu samo pričati oni koji su vidjeli i koji imaju neki moj rad.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Nemam neka očekivanja, radim koliko mi dozvole ostale obaveze, radim i stvaram po osjećaju, pa ćemo da vidimo dokle ćemo stići.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
U trenutku stvaranja osjećanja se smjenjuju – od “Bože zašto mi je ovo trebalo” , do radosti, sreće, zadovoljstava, ponosa…
Nadine radove možete pogledati Instagram profilu kao na Facebook profilu.

Leave a Comment