Objavljeno: 09/05/2023 Objavio: admin omentari: 0

Almira Mesić dolazi nam iz Živinica. Završila je srednju medicinsku školu u Tuzli, trenutno je ne zaposlena, ali ne i besposlena. Almira nam je kazala kako pored njene ljubavi prema ručnim radovima kod nje postoji ljubav prema pisanju, te da voli da voli religijsku poeziju za svoju dušu. Sebe opisuje kao komunikativnu i druželjubivu osobu.
Njen za sad hobi u kojem zaista uživa je heklanje.

“Ako vidite da ste dobri u nekoj kreativnosti trudite se da samo napredujete i date sve od sebe..Bilo čime da se bavite kada unesete svu svoju posvećenost i ljubav to.jednostavno mora da ispadne najbolje”, poručila je Almira, a njene radove nakon što pročitate intervju možete pogledati na njenom Facebook profilu.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Od malena sam pocela heklati. To sam naučila od mame i starijih sestara. Negdje možda prije dvije godine donijela sam odluku da svoju ljubav iz djetinjstva pokušam pretvoriti u hobi. Odlučila sam se na korak da svoje proizvode plasiram u prodaju kako bi vidjela da li će biti interesovanja za moj rad. U prvim danima plasiranja mojih proizvoda u prodaju naišla sam na oduševljenje moje porodice, prijateljica, a s njihovim oduševljenjem i preporukama prodaja se počela uspješno odvijati u širokom krugu ljudi, a mogu reći da i danas dan se samo širi.  

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Da naravno. Nisam očekivala nešto mnogo, ali sam vjerovala  da će se ženama svidjeti ono što ja radim, nešto novo i unikatno. I mogu samo reći da sam bila upravu žene su se baš oduševile mojim radom.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Svi mi koji se bavimo ručnim radom pokušavamo da radimo nešto drugačije, nešto što se ne može naći kod nekog drugog. Tako sam ja istražujući tržište heklanih stvari vidjela kako kod naših kreativaca se gotovo nikako u ponudi ne mogu naći heklane korpe i odlučila sam se da počnem da ih radim. Moj rad je najviše i prepoznatljiv po mojim korpama kao i dekorativnim tacnama od pamučnih traka. To su dva proizvoda koja se najviše traže i prodaju. U mojoj ponudi mogu se naći: višenamjenske korpe, torbe, heklane trake za kosu, dekorativne tacne, dekorativne heklane jastučiće

Koji je vama lično omiljeni?
Volim baš svašta da heklam, ali omiljene su mi korpice.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Rekla bi da su to proizvodi koje radim sa puno ljubavi i pažnje.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Moj rad se isključivo zasniva na radu po narudžbi. Kupci mi se javljaju sa željama šta da za njih uradim. Večinom oni sami već u svojim glavama imaju željenu veličinu, boju i sve ono što će heklani proizvod učiniti unikatnim. Međutim bude i takvih kupaca koji samo odaberu proizvod, a sve ostalo puste mojoj mašti na volju. Kad završim uslikam im finalni proizvod i ako ne bude potrebe za nekim korekcijama dogovaramo se za dostavu. Dostavu radim lično ili putem pošte.  Od trenutka narudžbe do izvršenja može proći 5 do 7 dana.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Moja inspiracija je jednostavno da budem korisna na neki način sebi pa onda i za druge..

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Kad su upitanju planovi i očekivanja za naredni period mogu samo reči da planiram proširiti asortiman mojih proizvoda s nadom da će i dalje moji sadašnji, ali i novi kupci biti zadovoljni onim što im nudim i da će se prodaja širiti kao što je i do sad.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Mislim da je uspjeh sam po sebi raditi ručne radove.. Jer imati neki dar u sebi je velika blagodat koju smatram da trebamo iskoristiti.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?
Kada heklam onda me to baš opušta o čini sretnom..I to znaju one žene koje samo kad uzmu iglu u ruke da je to prava zaraza, ali i relaksacija.

Leave a Comment