Objavljeno: 21/11/2021 Objavio: admin omentari: 0

“Design by Marijana” – Mala radionica velikog srca i fantastičnih unikatnih kreacija koje će Vas oduševiti. Radionica se bavi izradom unikatnih dekoracija, ponajviše vijenaca za vrata, ali isto tako i ukrasa za stolove, izradom ikebana, personaliziranih drvenih inačica i još mnogo toga u svrhu ukrašavanja prostora.

Iza ovog brenda stoji Marijana Tuka ( 47) iz Lužina kod Fojnice.

Marijana Tuka, završila je Frizersku školu, trenutno je nezaposlena. Udata je i ima 3 troje djece. Njen put kreativca nije počeo tako davno, ovo ljeto je njen brend proslavio prvi rođendan.

“Na nagovor sestre trebao je biti mali pokus da vidimo kako će moje kreacije proći kod kupaca. Nakon prvih prodanih vijenaca i divnih recenzija, dobila sam vjetar u leđa koji mi je bio potreban da nastavim dalje”, otkrila je za naš portal Marijana.

Od samog početka Marijana je bila optimistična. Uvijek se nadala, ali i duboko u sebi znala da će njeni radovi osvojiti srca kupaca. Znala je da ipak u masi postoje oni koji cijene ručni rad, unikatnost, kreativnost i sav taj trud i vrijeme koji se uloži u izradu jednog takvog.

I danas dan joj su najveći ponos I sreća divni komentari zbog kojih zna da je na dobrom putu. Jedan od takvih je I ovaj :“Dobila sam narudžbu predivno,ukrasili ste mi dom, unijeli neviđenu radost! Tako lijepo i orginalno, bravo. Ne znam da li da pohvalim više način pakovanja ili proizvode! Svaka Vam čast.”.

Brend “Design by Marijana” možemo prepoznati po tome sto izrađuju gotovo sve ukrase od drvenih materijala i materijala koji se mogu lako pronaći u prirodi. Drvena daska koja fungira kao podmetač na koji poslije dolaze ostali ukrasi je definitivno njihov zaštiti znak i po tome ćete uvijek lako prepoznati “Design by Marijana” proizvod.

Također ono što ih izdvaja je i bogat asortiman proizvoda, a to potvrđuje činjenica da im se kupci javljaju s upitima za izradu određenih ukrasnih predmeta koje do tada čak i nisu imali u ponudi, samo sa slikom i idejom kako bi to trebalo izgledati. Samo ću reći da do sada nije bio još ništa što nismo mogu napraviti.

Marijana svoje proizvode opisuje kao kreativni unikatni ručni rad, rađen po tačnim željama i zahtjevima klijenta. Istiće kako svoju najveću inspiraciju nalazi u prirodi, kroz svaku šetnju skupi bezbroj ideja i bezbroj mogućnosti za izraziti svoju kreativnost.

Kad je riječ o osjećajima prilikom izrade svojih radova Marijana kaže da se radi o nekom mixu pozitivne euforije i opuštanja. Divno je kad možete živjeti svoj hobi i raditi svaki dan nešto so volite i što vas ispunjava.  Ono na što je posebno ponosna s obzirom da radi nešto malo više od godinu dana je da se prodaja vijenaca iz kruga njenog mjesta proširila u druge gradove poput Banja Luke, Ljubuškog…

A kad govorimo o nekom narednom budučem period Mirjana ističe kako očekuje da će se za njenu radionicu ćuti i izvan granica BiH te da će ljudi naučiti više cijeniti ručni rad i prepoznati ljubav koja je utkana u svaki aspekt njegove izrade.

Marijana nam je ukratko objasnila sam postupak primanja narudžbe, izrade i slanja do kupca.
“Naš posao počinje zaprimljenom narudžbom koju klijenti mogu izvršiti putem telefona, WhatsAppa, Vibera, maila ili na nekom od naših društvenih mreža (Facebook ili Instagram). Dostavljaju nam svoje želje kako proizvod treba izgledati, veličinu, boju i sve pojedinosti koje su kupcu važne za izradu jednog takvog. Kada smo se dogovorili s kupcem oko svih pojedinosti bacamo se na posao. Izrada određenih predmeta traje u prosjeku od 3-5 dana, zavisno od kompleksnosti izvedbe određene narudžbe. Pri završetku narudžbe šaljemo kupcu slike da provjerimo da li je zadovoljan izradom ili se trebaju izvršiti neke korekcije. Kada kupac da zeleno svijetlo, proizvod šaljemo brzom poštom te na adresu naših kupaca”.

Marijanine radove svakako možete pogledati na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu.

Leave a Comment