Objavljeno: 17/05/2023 Objavio: admin omentari: 0

Ljiljana Buzuk rođena je i živi u Bjelovaru. Po struci je ekonomski tehničar, ali na žalost ne radi u struci. Ljiljana radi kao trgovac. Pošto je zaposlena na puno radno vrijeme, svom hobiju se može posvetiti tek u slobodno vrijeme. Ponekad kad ima puno narudžbi i kad sve sama ne može stići u pomoć joj priskoče njena mama koja je glavna rezačica materijala i njen muž koji nabavlja sve potrebno, nosi pakete na slanje. Njih dvoje su Ljiljanina najveća podrška.
Osim svog hobija koji radi s ogromnom ljubavlju Ljiljana nam je odala kako voli cvijeće i ima ga mnogo.
Ljiljana se bavi šivanjem veselih i šarenih modnih dodataka za velike i male, kao i izradom buketa od platnenih tulipana u raznim bojama.
Za svoj brend Ljiljana kaže da je prepoznatljiv po tačkastim materijalima od kojih izrađuje modne dodatke.  Istakla je za naš portal kako je ovisnik o materijalima tako da može biti satima u dućanima s metražom te njena kolekcija materijala broji preko 100 komada.
U ponudi kod Ljiljane možemo naći: velike i male gumice sa ušima ili bez njih, mašnice raznih veličina, uvijače za kosu, tulipane od tekstila od kojih pravi buketiće.
“Od uvijek nešto kreativno stvaram, ali za početak mog šivanja I kretanja u tom smjeru je najzaslužniji moj tata koji mi je kupio šivaću mašinu. Tada mi se to nije činilo kao neka dobra ideja. Mislila sam da će mašina samo stajati I skupljati prašinu. Kako sam u to vrijeme radila u jednom dućanu s dječjom robom vidjela sam da svaka mama želi za svoju curicu uz haljinu kupiti i zgodnu mašnicu ili gumicu za kosu. Nije mi se to činilo komplicirano za izraditi, mašina je čekala i uz pomoć youtube snimaka nastale su moje prve gumice. Tada se moje poznavanje mašine svodilo na naprijed – nazad, ravno i cik cak, ali mama majstorica u šivanju je bila tu kad je zapelo. Isprva sam svoje proizvode prodavala u tom dućanu, a kada se dućan zatvorio I mene put odnio na sadašnji posao prebacila sam se na društvene mreže I danas putem njih prodajem sve svoje proizvode”, opisuje Ljiljana svoj kreativni put te dodaje  da kad je započinjala ovaj posao sama sebi zadala cilj te naznačila iznos na mjesečnom nivou koji je željela ostvariti.
Iako to nije neki veliki iznos nakon pola godine ga je udvostručila i sama nije mogla vjerovati kako se sve lijepo posložilo.
Svoje proizvode opisuje kao proizvode koje radi od provjerenih materijala, ali i proizvode koji nastaju od neke odbačene, ali očuvane odjeće te od nje napravi gumicu za kosu. Zbog činjenice da danas manje više sve se može kupiti Ljiljana ističe kako njeni prijatelji znaju da kod mogu udomiti neki komad odjeće koju im je žao baciti i da će ona to adekvatno iskoristiti.
Ova kreativka ističe to da s kupcima voli  dogovoriti sve do zadnjeg detalja. Prilikom komunikacije ispišu se mnoge poruke, ali je najbitnije da je njen kupac na kraju zadovoljan i da sa zadovoljstvom nosi njene proizvode. Buketiće tulipana često šalje odmah na adresu slavljenika  pa rado ispiše I čestitku sa željama kupca. Sve su to lijepe poruke za bake, mame, prijateljice. Istakla je takođert da joj je  posebna čast biti dio nekih tako važnih trenutaka.
Ljiljanina svoju inspiraciju pronalazi svuda oko sebe, također njeni kupci sa svojim idejama i narudžbama su također velika inspiracija u njenom radu. Kad je riječ o pripremi novih proizvoda istakla je kako prati  trendove, boje koje su trenutno IN pa tome prilagođava materijale od kojih šije.
Kad smo Ljiljanu pitali koja su njena očekivanja na poslovnom planu u narednom periodu ona je odgovorila ovako: “Nemam neka posebna očekivanja, volim ono što radim I to me ispunjava, a vjerujem da ono najbolje tek dolazi”.
“Dok radim i šivam strašno uživam, ja kažem da se zapravo igram i ponekad sam satima za mašinom a meni se čini da je prošlo 1omin. Volim taj osječaj da sam nešto napravila a neka djevojka tamo u nekom gradu će nositi moj rajf doči na kavu s prijateljicama a one će ju pohvaliti kako cool danas izgleda i lijepo, i da joj je baš slatki taj rajf”, ispričala nam je Ljiljana te poručila svima koji se bave kreativnim radom da budu uporni jer će kako kaže tako sigurno ostvariti svoj cilj.
Ljiljanine radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici.

Leave a Comment