Objavljeno: 30/03/2023 Objavio: admin omentari: 0

Ako ste jedna od onih žena koje su u potrazi za kozmetičkim proizvodima koji odlikuju kvalitetom i prirodnim porijeklom, onda je prirodna kozmetika “chantelle” sve što vam treba. Iza ovog kozmetičkog brenda stoji Seida Mujanović magistar hemije na Prirodno-matematičkom fakultetu. Proizvod brenda “chantelle” koji najviše privlači pažnju je serum sa 24-karatnim zlatom, a sastoji se od hladno cijeđenih ulja, vitamina E, čistog zlata (99,9%), eteričnog ulja magnolije, i ekstrakta kamilice.
Seida na početku razgovora za naš portal ispričala je o početcima svog rada: “Na samom početku svog puta, htjela sam napraviti kozmetiku koja zaista djeluje, ali i dekorativnu kozmetiku koja će ujedno njegovati kožu, a ne isušivati je. Prve proizvode sam napravila sebi, u toku izučavanja sastojaka i svega ostalog, i naravno, koristila sam najbolje sastojke. Baš tako i danas proizvodim chantalle kozmetiku, koristeći samo sastojke koje bih koristila i sama za svoje potrebe”.
Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
SEIDA: Moj cilj na samom početku bio je napraviti prirodnu kozmetiku koja odiše luksuzom. Prije nego sam počela kreirati recepture, dugo sam učila o svemu tome, pa tako i sad. Za jedan proizvod je potrebno mnogo vremena, jer jako je važno testirati proizvod, kao i njegovu učinkovitost.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv ?
SEIDA: Prirodna kozmetika ‘Chantalle’ predstavlja spoj najboljih sastojaka biljnog porijekla. Ova kozmetika sadrži samo najbolje i najkvalitetnije sastojke, i baš svaki sastojak se pažljivo bira. Proizvodi se kreiraju tako da odgovaraju svim tipovima kože, a također postoje proizvodi koji su pogodniji za isključivo suhu, odnosno masnu kožu. Ono što je najvažnije, i što često govorim je to da proizvode kreiramo od prirodnih, sigurnih i visokokvalitetnih sastojaka.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
SEIDA: Pored raznih proizvoda za njega lica, kao što je serum sa 24-karatnim zlatom, krema za lice sa hijaluronom, veliku pažnju posvećujem i dekorativnoj kozmetici, pa tako je moguće naručiti ruž i sjaj za usne od potpuno prirodnih sastojaka. Takođe, tu je i hidratantna sjajna vodica, njegujuća ulja za usne od trešnje i papaje, i mnogi drugi proizvodi. Teško bi mi bilo izabrati omiljeni jer u svaki uložim mnogo truda.  Proizvod koji najviše privlači pažnju je serum sa 24-karatnim zlatom, a sastoji se od hladno cijeđenih ulja, vitamina E, čistog zlata (99,9%), eteričnog ulja magnolije, i ekstrakta kamilice. To je, dakle, hranjivi uljni serum koji djeluje kao antioksidans, ima odlična antiupalna svojstva i usporava starenje kože. Može se i kao prajmer prije nanošenja šminke.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
SEIDA: Chantalle proizvode je trenutno moguće samo naručiti preko mog instagram profila kao i facebook stranice ili preko OREA platforme. O slanju pošiljke se uvijek dogovaram sa kupcima, jer uvijek želim da olakšam i pomognem koliko mogu u tom procesu.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu ?
SEIDA: Najveća inspiracija mi je priroda, jer sadrži toliko neprocjenjivosti, i ja prirodnu kozmetiku vidim kao pravu dragocjenost u maloj boćici

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
SEIDA: Nadam se da će moja ideja, odnosno kozmetika koju pravim, doći do što više osoba, koje će nakon što je probaju biti srećne i zadovoljne.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?

SEIDA: Najveći uspjeh mi je kada se jave žene, odnosno neko neka koja je kupila neki od chantalle proizvoda, i izraze oduševljenje, ili se jave sa pozitivnim utiscima. Jer, to je onda ispunjen cilj.
“Uvijek pratite svoje ideje i snove”, poručila je na kraju razgovora Seida, a njene radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici ili Instagram profilu.

Leave a Comment