Objavljeno: 10/02/2023 Objavio: admin omentari: 0

Amra Mušinović (25) dolazi nam iz Maglaja. Završila je srednju školu smjer ekonomski tehničar. Po struci je diplomirani inženjer zaštite na radu. Zaposlena je u firmi GST Bosnia. Za sebe kaže da voli i da je voljena. Njena najveća ljubav pored porodice je ručni rad. Bavi se izradom personalizovanih poklona do heklanja.
Kako kaže kad bih morala birati svoju najveću ljubav bilo bi to heklanje, šivenje i pletenje , a tu ljubav u nju su usadile njena majka i njene dvije tetke koje su u svoje vrijeme sebi kao djevojke šile haljine ra razne prigode.
“Najviše volimo zimsko doba, tada ima mnogo toga da se zabavi i da se uradi ručni rad sa ljubavlju”, ispričala je Amra te dodala kako ideju za svaki svoj ručni rad smišlja sama, ne želi biti ničija kopija.
Svaki put kada krene sa izradom bilo kog ručnog rada Amra kaže kako zaista uživa i kako joj srce zaista bude puno. Njeni radovi u ovom lošem vremenu su njena svjetlost i nada u bolje sutra. Istakla je također kako je zaista obraduje vidjeti i radove njenih kolegica, jer kroz ručni rad se ponajviše može da iskaže ljubav.
Osim ljubavi prema heklanju i prema svakom drugom ručnom radu koji napravi sa svojih 10 prsta, Amrina zaista velika inspiracija je i svaki osmijeh koji dobije kao povratni znak zahvalnosti od osobe koja dobije njen rad.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Za kreativni rad mogu reći da je to ono što volim, pored mog osnovnog posla ovo je hobi koji mi pričinjava zadovoljstvo. Sa mojim prvim radom sam bila poprilično zadovoljna, a bili su zadovoljni i svi drugi koji su to vidjeli. Na nagovor majke tetaka, oca ili svih njih kao porodice, počela sam za izradom i drugih radova prvo za sebe, ali kako se moj asortiman vremenomširio i bilo ga je dovoljno odlučila sam da ga plasiram u prodaju.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Pa znate kako svi mi kad krenemo s nekim poslom krenemo s vizijom da ćemo uspjeti. Što se tiče prodajnog uspjeha da budem iskrena tu ne mogu baš da se pohvalim, ali mogu da se pohvalim time da svaki moj rad koji napravim i poklonim dragim ljudima bilo da je za rođendane, svadbe ili čisto onako stavi osmijeh na lice te osobe.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Zbog činjenice da je heklanje moja ljubav broj jedan ono po čemu se ja najviše ističem jesu heklane torbe. Sav materijal nabavljam iz drugih gradova, pa čak i država, veoma sam teška na ukusu i ne volim da uzimam nešto što nije kvalitetno, sa čim ni sama neću biti zadovoljna. Osim njih u ponudi imam: još torte od slatkiša, privjeske za ključeve, tacne za kafu, zvečke i pletene dekice za bebe..

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Iako je prodaja mojih ručnih radova za sad jako mala mada bude i onih koji se jave da poruče neki moj rad. S njima se dogovaram u zavisnosti od toga što poruče. S njima se dogovaram u zavisnosti od toga što poruče. Ja sam tu da ispunim njihove želje, a oni biraju po želji boju, oblik, motive i sve drugo što na jednom ručnom radu može biti unikatno.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Prije možda 5-6 godina pozvana sam na izložbu svojih radova ispred općine Maglaj, tada uopšte nisam imala predstavu da ću proširiti znanje, a i kreativnost kao sada.
Nažalost, kako nas je i korona zadesila u našem gradu nije se mogla neka nova izložba organizovati, pa su uspjeli u tome kada je korona malo “utihnula” prije dvije godine. I ja sam pozvana, to je bila zimska čarolija. Bilo je čak i takmičenje u pravljenju kolača, gdje sam osvojila prvo mjesto, što znači da mi ni kulinarske sposobnosti ne manjkaju, a to možete pitati i moj dragog :). 2022 godine je također bila zimska čarolija, gdje sam izlagala svoje radove. Nadam se da će i svake naredne biti i svaki put ću se odazvati pozivu i poručiti da treba malo češće da se organizuje skup ručnih radova. Pomenula bih također da su moji radovi stigli do daleke Amerike, do mojih prijatelja za koje sam željela da osjete dašak moje ljubavi prema njima i prema ručnom radu.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
U budućnosti se planiram prijaviti na neku kulinarsku emisiju i ako pobjedim ko zna možda jednog dana otvorim i svoju prodavnicu ručnih radova i proširim proizvodnju i dospijem do većeg broja kupaca.

“Poručila bih svima da uživaju u onome što rade, da iskazuju poštovanje prema kolegama koji se također bave ručnim radom, da si pomažu i uvažavaju. Svim kreativcima puno ideja, ja sa svojim nastavljam i ne stajem, uživam u dječjem osmijehu i sreći. Jako je važno imati puno strpljenja, veliku podršku roditelja, rodbine i prijatelja da bi u nečemu uspjeli”, poručila je na kraju ova mlada kreativka iz Maglaja čije radove možete pogledati u njenoj Facebook grupi.

Leave a Comment