Objavljeno: 02/11/2022 Objavio: admin omentari: 0

Almedina Lužić ima 39.g živi u Zenici. Ponosna je supruga i majka dvoje djece. U slobodno vrijeme bavi se pletenjem sa kojim se aktivno počela baviti u novembru 2020-te. godine. Za nju je kako kaže ta godina bila izuzetno teška što zbog pandemije korona virusa te zbog bolest njene majke i nažalost njenog gubitka. Utjehu nakon svih tih nedaća pronašla je u pletenju.
Prvu dekicu je isplela za svoju djecu, kćerku i sina. Njena kćerka je bila toliko oduševljena da je kazala jednu rečenicu koja glasi:”Mama pa ti možeš otvoriti prodavnicu dekica”! U prvim momentima kada je Almedinina kćer izgovorila tu rečenicu njoj je bilo smiješno, ali je i potaklo na to da otvori Facebook stranicu “Dekice Aiša” na uzoru po imenu njene kćeri.
Za ime “Dekice Aiša” iza kojeg ponosno stoji Almedina kaže da je prepoznatljivo po ručno rađenim dekicama pletenim na više načina (mustrica) koje su rađene sa puno ljubavi. U ponudi osim dekica možemo pronaći još i velike deke, prekrivače , šalove za djecu i odrasle, jastučnice, papice, gumice za kosu…
Od svega navedenog iz asortimana Almedina ističe kako su njoj lično omiljene dekice za bebe jer kako kaže sama pomisao na to da će to malo biće koje je tek došlo na ovaj svijet imati svoju unikatnu dekicu izazva u njoj neopisiv osjećaj.
Za neki naredni period istakla je kako nema neka prevelika očekivanja te da bih bila prezadovoljna da sve ide ovim tokom kao što je do sad, a za nju uspjeh predstavlja svaka nova narudžba, a posebno nove narudžbe od onih koji su već ranije nešto naručivali. Kad joj se kupci vračaju i traže još sigurna je da svoj posao radi odlično na obostrano zadovoljstvo. Zadovoljstvo nje i njenih kupaca.
Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Tada nisam imala ideju da će to ići, ali počele su pristizati narudžbe i naravno pohvale.

Kako biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama ,šta biste o njima rekli?
Proizvodi su pleteni od Puffy vunice 100%poliester ,antibakterijske, otporne na prašinu. Sa svojom nježnosti osvaja djecu, a i odrasle.

Ukratko možete li nam objasniti vaš način rada,od narudžbe do dostave?
Većinom naručioci prvo pitaju za cijenu i veličinu, onda im ponudim paletu boja i mustrice ako je u pitanju dekica. Zatim ide priprema vunice i sama izrada. Izrada ide brzo ali, nekad nabavka vunice zna da potraje. Kada je proizvod gotov onda slijedi fotografiranje za stranicu, pakovanje i dostavljanje lično ili brzom poštom.
Poruka za osobe koje se bave ručnim radom?
Moja poruka je da vjeruju u svoje snove ,svaki trud se isplati i taj trud sigurno neko vidi i cijeni.Da uživaju u izradi svojih radova.

Almedinine radove možete vidjeti na Facebook stranici
Moje radove možete vidjeti na Facebook stranici i Instagram profilu

Leave a Comment