Objavljeno: 24/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

Harisa Alagić ima 26 godina, rođena je u Kaknju gdje danas živi i radi sa svojom porodicom. Harisa je po struci ekonomski tehničar, a kako ona kaže po iskustvu veliki kreativac.
Harisino uplovljavanje u kreativni svijet započinje nakon završetka njenog školovanja. Poželjela je svoje slobodno vrijeme iskoristiti istražujući načine zarade. Kroz istraživanje, pronašla je ljubav u šivaćoj mašini. Počevši od učenja uvlačenja konca, i vladanjem mašine, a te vještine savladala je uz svoju majku, na čemu joj je mnogo zahvalna.
“Od samog početka imala sam određene ciljeve i vodila se time, tako da sam od početka bila sigurna u uspjeh ovakvog rada. Šivaća mašina mi se predstavila kao nešto što može ‘izumiti’ bilo šta što ja u mašti zamislim, na papiru nacrtam i makazama skrojim”, odaje nam Harisa te dodaje kako ju je inspirisalo učenje tih svih novih stvari, ali i činjenica da iz ničega može stvoriti nešto.
Od prvobitnih krpica materijala uspjela je šiti razne interesantne stvarčice. Šivenje je jako brzo napredovalo te je jako brzo počela šiti jastučiće, slova, razne omote, ogradice za krevetić. Nakon toga proizvodi su se nastavili nizati prema interesu kupaca i danas, nakon 5 godina rada, stvarno s ponosom govori o širokom asortimanu proizvoda koji izlaze iz njene radionice.
“U našoj ponudi imamo proizvode kojima je moguće opremiti gotovo čitave baby i dječje sobice, a uz to svakodnevno nudimo i poklone za svaku priliku koje također s ljubavlju smišljamo i izrađujemo po želji naših kupaca”, kazala je ova mlada kreativka i dodala kako su njoj lično omiljeni proizvodi oprema za dječji krevetić (ogradice, jorgančić, jastučići I sve te minijaturne stvarčice za najslađa mala bića )
Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Što se tiće načina rada , od narudžbe do dostave. Većina mojih kupaca, sve informacije dobiju putem Facebook profila, gdje sve detaljno dogovorimo, te u vrlo kratkom roku ispoštujemo narudžbu I lično, ili slanjem brzom poštom isporučujemo iste.

Harisina najveća inspiracija je zamisao da je svojim rukama napravila nešto korisno, da svoje vrijeme ispunjava korisnim radom te usput širi svoje znanje, a ono što je posebno motiviše je saznanje da svojim radom uvijek bude uzrok nečijoj sreći i osmijehu.
U narednu godinu dana u planu joj je dalje istraživati, učiti kako bih mogla ponuditi svojim kupcima što više novih proizvoda, ali i realizacija već spremnih ideja.
Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Izdvojila bi neke posebne uspjehe u radu, gdje sam presvlakama, I podmetačima, preuredila nekoliko poslovnih objekata. Takav rad je zahtijevao mnogo više vremena, posvećenosti I pažnje, ali rezultat je bio fenomenalan. Nadam se da će u budućnosti, ovakvih izazova biti još više.

U svaki svoj rad Harisa unese mnogo ljubavi, pažnje I truda kroz procese od šivenja do ukrašavanja i uljepšavanja. Najveća podrška od samog početka njenog rada joj je njen muž koji je uvijek tu negdje da istakne svoje mišljenje od stvaranja ideje do stvaranja finalnog proizvoda. Osim muža velika podrška su I njihove porodice kao i prijatelji.

“Kreativci su uvijek posebni na svoj način, zapravo mislim da svaki čovjek ima u sebi nešto, samo treba raditi na tome, jer nije dovoljan samo talenat već mnogo uloženog rada , truda I ljubavi, ali na kraju se isplati. Najveće zadovoljstvo je što stvaramo nešto svoje, jedinstveno, originalno. I jasna poruka za sve kreativce je ”Usudi se isprobati drugačije” , poručila je na kraju ova zaljubljenica u šivanje, a njene radove možete pogledati na njenom Facebook profilu kao i na stranici.

Leave a Comment