Objavljeno: 25/10/2022 Objavio: admin omentari: 0

Berina Hašimbegović živi u Bihaću udata je i majka troje djece. Iako sa troje djece i svim obavezama jedne majke, domaćice uspjela je da se posveti i kreativnom radu i dovede ga u balans. Berina je po profesiji kuharski tehnolog što je još jedan način da ispolji svoju kreativnost. Bavi se ručnim iscrtavanje raznih predmeta od drveta pa do stakla.
Za svoj razvojni put kaže da je bio mnogo težak. Mnogo joj je bilo teško pronaći materijal potreban za rad . Uložila je puno truda, čitanja, pronalaženja materijala tačnije odgovarajućih boja i ostalog neophodnog za rad.
“Krenula sam sa izradom i nakon toga su se ideje polako počele realizovati i putem društvenih mreža na fb stizala bi po koja narudžba. Iskreno daleko sam bila od ideje da ću postići neki uspjeh. Kako je vrijeme prolazilo tako sam shvatila ozbiljnost ove ideje i da će me odvesti u jedan poslovni kreativni svijet#, ispričala nam je Berina.
Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv?
Moj brend je ručno crtanje na raznim predmetima koji su prepoznatljivi po tome što su unikatni i jedinstveni.

Asortiman Berininog brenda čine razni proizvodi, navest ćemo vam neke od njih: drvene tacne, šoljice, zdjelice raznih veličina. Ona nam je odala kako su njoj najdraže šoljice.
U svoje radove ulaže mnogo ljubavi, rada i truda. Najveća inspiracija su joj internet mediji koji imaju puno ideja kako se koji materijal i pribor koristi, ali i putem interneta pronalazi različite motive oslikavanja kojima naravno uvijek doda onaj svoj prepoznatljivi pečat.
Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Nakon narudžbe od kupovine preko fb ili lično koji žele detaljno da objasne šta žele. Kada to sve dogovorimo krene realizacija,pripremanje odgovarajućih boja kistova i predmeta koji želi da se uradi. Kada je sve napravljeno obavezno napravim par fotografija koje pošaljem kupcu da pogleda proizvod i da li je to što je htio ili želi nešto još da doda i naravno da zna šta će da dobije na adresu.

U neko skorije vrijeme Berina ističe kako bi voljela imati neki svoj atelje za rad. Kao svoj najveći uspjeh izdvaja činjenicu da joj se većina kupaca ponovo javi i poruči još, da li za sebe ili za poklon dragoj osobi. Naravno na osnovu kvaliteta njenih proizvoda i preporuka prijatelja i poznanika njihovim prijateljima je jedan od uspjeha ove kreativke.
Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Dok pravim radove uvijek imam želju da to što bolje uradim i dovedem do savršenstava,kako bi prvo Ja bila zadovoljna,a onda će i kupac sigurna sam biti zadovoljan.

“Svim osobama koji se bave sa nekom kreativnošću poručujem da svoj dar iskoriste maksimalno na najbolji način i da vjeruju u sebe”, poručila je Berina, a njene radove možete pogledati na Facebook grupi

Leave a Comment