Objavljeno: 28/09/2022 Objavio: admin omentari: 0

Marijana Pavlović rodom je iz Majdanpeka, a živi u Beogradu. Ima 51 godinu, udata je i ima dvoje djece. Ne zaposlena je I bavi se dekupažom već 3 godine. Za dekupaž kaže da joj je poslije porodice jedina ljubav i hobi.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Umetnost je ono što me uvek privlačilo, a dekupaž je bio ono u čemu sam se pronašla. O dekupažu sam učila od Munira-Mira Okanović-Bajrić iz Majdanpeka. Ona me je uvela u svet dekupaž i hvala joj puno na tome. U početku sam nailazila na mnoge poteškoće. Prvo sam sumnjala u sebe, da li ću to moći, ali uz Mirinu pomoć sve mi je bilo lakše. Nakon 3 godine u ovom poslu dan mi je prazan ako ne uradim bar jedan rad. Dobra strana dekupaž je i sklapanje prijateljstva.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas ponosite?
Nisam imala ideju, da ću postići uspeh, bila sam skeptična u početku, da li ću ja to moći.
Za svoj brend kaže da je prepoznatljiv po veselim bojama i šarolikost asortimana radova Radi uglavnom sve, čak i restauracija manjih komada nameštaja, poslužavnike sa I bez podmetača, razne kutije, flaše, slavske komplete, svadbene komplete, dječije stvari, činije, keramiku. Radi sa kvalitetni materijalom.
Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Moj princip rada je da kupac prvo pogleda moje radove i odabere šta želi. Zatim uplati novac za materijal. Onda krećem sa radom. Rok za završetak radova, zavisi od toga šta se radi.

Marijanina najveća inspiracija je kako kaže ljubav prema kreativnošću i želja ka dokazivanju umjetničkog stvaralaštva. Ističe kako je kroz dekupaž ostvarila sebe. Bar jedan svoj kreativni dio. Dok izrađuje svoje radove istakla je kako osjeća ogromno zadovoljstvo, uzbuđenje i sreću
U narednom period nada se da će biti dosta novih narudžbi, planira raditi na usavršavanju sebe u izradi radova tehnikom dekupaža što je bolje moguće, ali će se isto tako truditi da što više radi na promociji svojih proizvoda kako bi se predstavila što većem broju ljudi.
Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Imam nekoliko pečata Londonske Art and Craft akademije.

“Moja poruka je da u svakome leži talenat za ručne radove, samo ga treba pokrenuti. Ručni radovi su najbolja terapija”, na kraju razgovora kazala je Marijana, a njene radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici kao I grupi.

Leave a Comment