Objavljeno: 23/10/2023 Objavio: admin omentari: 0

Emina Hatakić dolazi nam iz Tešnja ima 40 godina i po zanimanju je šnajderica. Za sebe kaže da je vedra,saljivdzija drustvena i dobronamjerna osoba. Emina se bavi izradom radnih odijela, a osim toga i govedarstvom.


Za nas portal Emina je napisala priču o sebi i svojoj ljubavi prema šivenju koju je pretvorila u unosan biznis.
“Moje ime je Emina Hatkić. Moje zanimanje je šnajder i samim nazivom ovo je priča o tome kako je i na koji način proizašla moja nadarenost i moj hobi.
Posle mojih godinu dana braka odlučim se uz nagovor muža i ogromnu podršku da kupimo mašine za šivanje da se okušam kao samostalni šnajder i da moj talenat šivanja ne ostane u prošlosti. Kupili smo mašine i nešto platna da otpočnem svoj tad reć hobi..nešto sa čime ću da ispunim slobodno vrijeme kojeg je tada bilo na pretek.


Tako je sve i počelo paranjem radnih hlača i izradom sopstvenog šnita. Malo po malo uskoro su nazirale se tu nakon par pokušaja prelijepe radne hlače.Nakon radnih hlača opredijelila sam se da idem stepenicu dalje da se okušam i u krojenju i šivanju prsluka ..za početak bi šila muževim radnicima da bi to posle izvjesnog vremena muž podijelio među kolegama koji su ubrzo zatim tražili da šijem za njih ..mojoj sreći tad nije bilo kraja..to je bio ujedno i moj najdraži i najveći uspjeh.. Bila sam ponosna na sebe.


Da bi moja nadarenost nakon kraće pauze nastavlja rasti odlučim se za izradu i bluza tako da se sad u mojoj ponudi može naći pored radnih hlača i prsluka i radne bluze po vrlo povoljnim cijenama.


Moj najdraži odjevni komad koji uživam šit su radne hlače sa kojima je sve i otpočelo.


Da bi predstavila svoje proizvode morala bi naglasit da su unikat, da nisu obična klasična radna odijela. Moje hlače, prsluci i bluze poznati su po svojoj kvaliteti, izboru platna, kombinaciji istog i po načinu šivanja. Samom izradom mojih radnih odijela pokušala sam da pokažem da iako ih sam naziv svrstaje u radna gdje nam kao moderno nije toliko bitno moja odijela su i moderna i estetski oku primamljiva.


Način poslovanja kao i većina ostvarenja mojih snova išla je preko mog muža…on bi pronalazio mušterije, a ja bi uživala u šivanju. Tek od nedavno ja sam odlučila osnovat stranicu preko koje bi i sama uspostavila kontakte i bila na raspolaganju mušterijama za poručit moja radna odijela uz moguće slanje poštom na njihove adrese.


Najveća inspiracija u ovom poslu je muž i njegova mala firma čiji su radnici bili moje prve mušterije i prvi nosili moja odijela. On je i moja najveća podrška kako u ovom poslu tako i u životu .


Najveći uspjeh je ostvaren šivanjem radnih odijela za njegove kolege i njihove male firme.. nadam se opet ponovo narednoj godini probuditi to i obnoviti odijela za kolege mog muža i njihove firme.


Šivanje za mene predstavlja isključenje iz stvarnosti u potpuno novi kreativni svijet, gdje sa malo mašte danas svako od nas može ulaganjem u sebe naći načina da se ostvari u poslu od kuće. Jer svako od nas ima crtu nadarenosti i kreativnosti samo je treba probuditi i tako sebi dozvoliti da hrabro istupimo naprijed i budemo zadovoljni sobom jer samo kao takvi ćemo biti dobri i onima oko nas.


Moja radna odijela, moju nadarenost, moje drage mušterije mogu pronaći u mojoj Facebook grupi