Objavljeno: 25/01/2022 Objavio: admin omentari: 0

Belma Dević, rođena je 1999 godine u Sarajevu, živi u Ilijašu. Majka je jedne preslatke bebe koja je u njen život donijela ljubav i sreću. Sebe opisuje kao  kao kreativnu, ambicioznu i hrabru osobu. Bavi se dizajniranjem postera te na taj način izražavam svoju kreativnost. Od ranog djetinjstva se bavi slikanjem, ali se u dizajniranju postera potpuno pronašla i u budućnosti se želi baviti ovim poslom.

Nedavno je pokrenula svoj vlastiti biznis pod nazivom Bel design za kojeg kaže da je nastao sasvim spontano i slučajno. Moto Bel designa je :”Dizajnirano sa ljubavlju”

“Prošle godine sam uređivala sobu za kćerku, cijeli ambient je bio onakav kakvim sam ga zamislila osim jednoga. Bio je taj jedan prazan zid kojem je nešto nedostajalo. U svemu tome došla sam na ideju da tu prazninu popunim nekom slikom. Moram priznati da sam dugo razmišljala i radila na tome jer sam željela da izgleda lijepo, primjetno i da se uklopi u enterijer. Tako je i bilo. Svi koji su imali priliku vidjeti postere bili su oduševljeni, pa mi je prijateljica predložila da uradim i za njenu bebu postere kojima je bila zadovoljna i svima ih je rado pokazivala”

Malo poslije toga je napravila instagram profil te objavila svoje radove ne očekujuči previše, možda tek poneka narudžba s vremena na vrijeme. Veoma brzo se desilo ono što nikako nije mogla očekivati,narudžbe su počele pristizati jedna za drugom svega par dana nakon prve objave. Kupci su prepoznali trud i ljubav koji je Belma uložila u svoje radove.

Bel design postoji od oktobra prošle godine odnosno samo 3 mjeseca i može se pohvaliti desetinama narudžbi i isto toliko zadovoljnih kupaca te 3000 pratilaca na društvenim mrežama.

“Ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez jake volje i želje za uspjehom te podrške porodice i prijatelja. Nisam mogla zamisliti da ću postići ovo što jesam i to u jako kratkom vremenskom period”, odaje nam Belma.

Bel design je prepoznatljiv po tome jer je svaki poster unikatan, originalan I rađen po želji kupaca, a rezultat je velike ljubavi i napornoga rada. Prvobitno u ponudi su imali samo postere raznih vrsta, a trenutno nude širok asortiman proizvoda iz oblasti dizajna. U ponudi pored pomenutih postera rade: logotipe, vizit kartice, personalizovane čokoladice i čokolade sa natpisom, logom ili slikom po želji kupca, personalizovane kalendare sa fotografijama i označenim bitnim datumima, dekoracije za rođendane i druge proslave (baneri, rođendanske table, topere za torte i mafine, čaše, tanjiri, slamkice i kape sa slikom i tekstom po želji kupca), baby kartice za slikanje po mjesecima, pozivnice, čestitke. U Bel design-u svako može pronaći nešto za sebe, svoj dom te za svoje voljene osobe.

Iza Belme je težak put, ali može da bude ponosna na sve svoje radove. Istakla je kako je raduje saznanje da je svojim radom nekoga obradovala, uljepšala njegov dom i unijela ljubav. Njena najveća inspiracija je njena mala kćerka za koju je zapravo i uradila prve postere.

Što se tiče načina rada Bel design-a i Belme, Belma sve radove radi isključivo po narudžbi, na njenom instagram profilu @bel.design_ i facebook stranici Bel design možete pronaći ranije njene radove ta na osnovu njih odlučiti se za narudžbu. Ukoliko tamo ne pronađete ono što vama odgovara, možete se javiti sa nekom svojom idejom. Prije slanja šalje fotografije gotovog rada te se dogovori način dostave, brzom poštom ili lično preuzimanje. Postere je moguće naručiti u 4 formata: A4, A3, A2 i A1 ili u dimenzijama po želji kupca, te sa ramom ili bez rama.

Za kraj našeg razgovora Belma je za sve one u svijetu kreativaca poslala jednu lijepu poruku a ona glasi: “Ne odustajte od svojih snova, cijenite svoje radove jer ćete jedino tako biti cijenjeni i kod kupaca, I zapamtite  da svaki rad nađe svoga kupca. Svaki trud u koji je uloženo vrijeme, trud i ljubav se vidi i isplati”.

Belmine radove možete pogledati na instagram profilu @bel.design_ i facebook stranici Bel design.

Leave a Comment