Objavljeno: 07/09/2023 Objavio: admin omentari: 0

“Only4princesss” – u prijevodu “Sve za princeze” je brend koji je baziran na izradi razne personalizovane odjeće, dodataka odjeći i drugih personalizovanih poklona. Iza ovog brenda ponosno stoji tridesetčetverogodišnja Naila Avdukić iz Breze. Naila je završila srednju frizersku školu, a ono što je osim kreativnog rada opušta je čitanje knjiga, i vrijeme koje provede sa njenom djecom.  Za sebe još kaže da je jako pedantna,odgovorna i predana u poslu.
“Svatko ima kreativni potencijal u sebi, i od onog trenutka kada počnete da ga ispoljavate vi ćete moći počnete da mjenjate svijet”, poruka je ove mlade kreativke čiji je asortiman ponude veoma raznovrstan, a sve je počelo od od rođendanske krunice naručene za rođendan njene djevojčice.
“Sve ovo što danas radim započelo je sa rođendanskim krunicama koje sam naručila svojoj kćerki za prvi rođendan sa e-baya. Kada je krunica nakon mjesec – dva čekanja napokon stigla moja prva pomisao bila je “pa ovo sam mogla  i sama uraditi”. I zaista nije prošlo mnogo vremena prije nego sam se odvažila da počnem praviti krunice”, ispričala nam je Naila te dodala da joj u početku i nije bilo tako lako. Nije znala mnogo o tome gdje da pronađe materijal te je koristila sve što je u kući nalazila, a moglo se iskoristiti.
Danas asortiman njenih proizvoda čini mnogo toga, a Naila je za naš portal nabrojala samo nešto od toga: trakice, kape, šalove, turbane,leptir mašne, tutu suknje za mame i njihove princeze, suknje za priredbe torte, od kartona, pinjate, fiske iznenađenja.
U praksi joj nije da odbije bilo kakvu narudžbu čak i ako to što kupac traži nikad nije radila.
Na pitanje da li je očekivala da će postići uspjeh koji danas ima Naila je rekla kako ni slutit nije mogla da će nakon nekoliko godina rada imati ovako posla kao sad i da neće proći ni jedan dan, a da ne zaprimi novu narudžbu.
Ono po čemu smatra da je njen rad prepoznatljiv je ljubav koju unese u svaki komad koji napravi. Mišljenja je da se čak i gledajući slike na njenim društvenim mrežama može osjetiti ogromna količina ljubavi koju unese u svaki svoj komad. Ono što je još istakla je to da je jako temeljita te da veliku pažnju posvećuje svakom detalju,
Ako se njoj urađeno ne svidi ne prezentira ga kupcu sve dok ga ne dovede to one tačke kad je ona sama zadovoljna urađenim.  To kaže Naila kupci primjete i cijene te često znaju reći da njeni proizvodi imaju dušu, a kupci su njena najveća inspiracija i vjetar u leđa. Svaka njihova poruka pohvale je znak za Nailu da svoj posao obavlja odlično. Veoma često u momentu dok dogovara s kupcem detalje oko izrade već u glavi ima sliku finalnog proizvoda.
Kad je rijeć o principu rada Naila je istakla kako se veoma rijetko desi to da imaju nešto odmah dostupno. Rad se svodi isključivo na rad po narudžbi. Sve narudžbe prima preko svog facebook i instagram profila, ali često i lično. Također i sama dostava zavisi od toga da li je osoba koja naruči negdje u blizini ili pak u drugom gradu. Za sve njene vjerne kupce u drugim gradovima dostava je putem brze pošte, a njeni Brežani svoje proizvode dobiju lično od Naile.
Na pitanje da nam opiše svoje osjećaje u momentu izrade njenih unikatnih komada Naila je odgovorila ovako:”Moje radno vrijeme počinje onda kada djeca odu spavati, i tada počinje moje vrijeme za odmor i kreativnost,. Uživam da radim i to je ono sto me zaista i odmori i čini sretnom. Često znam da kažem da kreativnost ne možeš potrošiti, što je više koristiš to je više imaš”.
Nailine radove možete pogledati na njenom Instagram profilu ili njenom Facebook profilu.