Objavljeno: 24/03/2022 Objavio: admin omentari: 0

Zeničanka Majda Bojić – Pašanbegović  kuhar po struci bez zasnivanja radnog odnosa na poslovima u struci, radno iskustvo stekla je kao trgovac. Udata je i majka dvoje prekrasne djece i oni su njena najveća podrška. Danas ova Zeničanka aktivno stoji iza brenda “Unikatni nakit-Majda” te veliku pažnju javnosti skreće svojim kreativnim radovima.

Majda je kreativnost pokazivala još u djetinjstvu kada je naučila plesti i heklati, a potom je svoje interesovanje usmjerila na izradu nakita i asesoara. Razvoj njene kreativnosti je išao malim koracima ka velikom uspjehu. Uz veliku podršku porodice I prijatelja imala je razlog da nastavi dalje.  Istakla je kako je uz podršku najbitnije  biti uporan i ustrajan u onome što radimo.

“Od ideje do realizacije trebalo je dugo vremena. Nisam se nadala svemu ovome ali sam vjerovala u sebe i u svu podršku koja me okružavala. A sad je sve onako baš kako sam i željela da bude”, odala nam je Majda.

Njen brend “Unikatni nakit-Majda” je prepoznatljiv setovima za šišanje koji su joj najtraženiji. Osim setova za šišanje u ponudi ovog brenda možemo naći: nakit, setove za ručavanje, rođendanske dekoracije, puffy šalove, trakice, dekica, personalizirane postere. Ukratko možemo reći da kod naše Majde možete pronaći sve što je potrebno da uljepšate sebi neki događaj ili obradujete Vama dragu osobu.

Najomiljeniji asortiman  proizvoda koji izlazi iz njene radionice joj je dječiji program. Koji je izuzetno opširan. Radi ga s posebnom pažnjom i velikom ljubavlju. Te kaže kako je zaista najljepši osjećaj je kad vidi osmijeh zadovoljnih roditelja i te divne dječice.

Cijela ova prelijepa Majdina priča ustvari je započela od narukvice s imenom za njenu kćerku.

“Gledajući preko društvenih mreža druge kreativce kako izrađuju prelijepe stvari, javila mi se ogromna želja da i ja počnem izrađivati nakit. Otišla sam u Fedi i kupila sam prve stvarčice potrebne za izradu nakita (silikon, perle i ostale ukrase). U početku sam izrađivala za kćerkicu i za sebe”., istakla je Majda.

 Zahvaljujući raznim tutorijalima na internetu i svojom upornošću stekla je osnovno znanje s vremenom proširila svoj asortiman te napravila pravi mali brend.

 “Pokretač svega je moj karakter, uporna sam čak i onda kad ne ide sve po planu – rekla je Majda koja ima dva životna mota: „U moru istih potrudi se da budeš unikat” i „Nikad ne odustaj, pa čak ni onda kad je najgore.”

Ponosna je što je njeno tržište cijela BiH ali se može pohvaliti i time da je svoje kupce pronašla u Njemačkoj, Holandiji i Švedskoj.

Za kraj razgovora odala  nam je kako potajno mašta da u budućnosti otvori svoj mali kutak za prodaju svojih unikatnih stvarčica.

Majdine radove možete pogledati na Facebook stranici Unikatni nakit – Majda.

Leave a Comment