Objavljeno: 28/12/2021 Objavio: admin omentari: 0

Brend Hanummah je fokusiran na proizvodnju odjeće za poslovne žene sa hidžabom, riječ je o komfornoj  odjeći rađenoj od prirodnih i udobnih materijala. Iza ovog brenda stoji Amra Đugum. Slogani Hanummah brenda su “Lijepa u svakoj veličini”  i “Svoja u hiljadu boja” što dovoljno govori o njima i njihovom radu.

Amra Đugum je sretno  udata i ponosna majka troje djece. Po struci je bsc. Prehrambene tehnologije. Dok je još kao djevojčica sjedila uz stariju sestru i pomno pratila kako šije, kopirajući je i krojeći svojim Barbikama haljinice i kaputiće, ni slutila nije da će to jednog dana biti njena životna profesija. Čak ni kasnije, u srednjoj školi, kada je upisala kurs krojenja misao o njoj kao kreatoru i krojačici je bila daleka i nemoguća. Amra je željela nešto drugo – fakultetsku diplomu i siguran posao.

Godinama kasnije Amrin san se ispunio te je nakon završenog studija dobila diplomu bečlera prehrembene tehnologije. Obzirom da nije imala priliku raditi u struci, odlučila se za pokretanje vlastitog biznisa koji je ujedno i njena ljubav iz djetinjstva.

Taman nekad u tom periodu je promijenila svoj stil oblačenja, tačnije stavila hidžab pa je stim potreba za odjećom za pokrivene postala veća. Na nagovor njenog supruga koji joj je rekao:”A zašto sebi ne sašiješ ono što želiš?”, odvažila se i krenula sa kreiranjem i šivenjem odjeće po vlastitom ukusu.

Pokrenula je modni brend koji se bavi proizvodnjom odjeće za žene, a ciljana publika su poslovne žene. Prvi odjevni predmet koji je dizajnirala i sašila je bio kaftan “Oaza”, izrađen od mekanog i laganog satena. Čini se bio je to pravi pogodak, jer odjeća na njoj je izazivala divljenja i pitanja okoline. Veoma brzo su počele da se javljaju žene iz okoline sa željama i narudžbama, te je Amra polako počinjala shvatati da je njen hobi I ljubav iz djetinjstva  prerastao u posao.

“Kada sam krenula sa šivenjem za svoje potrebe nisam očekivala da će to biti moj posao. Ali sa prvim narudžbama se javila želja za razvijanje biznisa i naravno očekivala sam i nadala sam se uspjehu. Uspjeh nije došao naglo, nego postepeno kako se razvijamo tako i napredujemo i postižemo nove uspjehe”, istakla je Amra.

U ponudi Hanummah brenda akcenat je na odjeći za poslovne žene sa hidžabom, trudi se imati ponudu koja će odgovoriti na potrebe jedne poslovne žene sa hidžabom koja želi i treba da se osjeća ugodno na svome radnom mjestu, zato preferira prirodne i udobne tkanine.

ProizvodI se rade po želji kupca, dakle radi se na principu custom-made, tako da kupcima odgovaraju njihovi proizvodi. Prodaja se obavlja on-line, putem web-shopa, i preko društvenih mreža. Svako može za sebe pronaći po nešto.

“Ja se najbolje osjećam u nekim jednostavnijim i klasičnim komadima i veliki sam ljubitelj haljina, pa je ljeto moje omiljeno godišnje doba”, kroz smijeh dodaje Amra.

Obzirom da je Amra veliki ljubitelj haljina najviše inspiracije ima u toplijim vremenima, te nam je odala kako već sada priprema nove proizvode za proljeće – ljeto 2022 i raduje se lijepom vremenu.

Kad govorimo o uspjesima brendova iza kojih stoje divni ljudi, Amra za uspjeh njenog brenda ističe sljedeće:”Kao poseban uspjeh za mene su zadovoljni kupci, oni koji se vraćaju. Posebno bih izdvojila neke kreacije koje smo radili za posebne prilike kao što su vjenčanja, pa čak i šivenje vjenčanice. Kolekcija proljeće-ljeto je bila veoma uspješna i ostvarili smo divne rezultate u prodaji što je takođe divan uspjeh”.

Svi zainteresirani za kreacije Hanummah brenda  imaju priliku na web shopu, Instagramu, facebook-u ili preko drugih kanala prodaje da izaberu željeni proizvod i javiti se Amri sa svojim željama. Zatim se kupcu prosljeđuju dostupne boje tkanina za željeni proizvod i dogovara se u vezi veličine. Nakon toga slijedi proizvodnja. Proizvodi se dostavljaju besplatno na kućnu adresu kupca u roku od 7-10 radnih dana od dana zaprimanja narudžbe.

Leave a Comment