Objavljeno: 01/02/2022 Objavio: admin omentari: 0

Mirjana Petrić (38), dolazi iz Bijeljine. Majka je jednog dječaka i djevojčice. Završila je Fakultet poslovne ekonomije i 11 godina  radila u struci sve dok, sticajem okolnosti, život nije okrenuo drugi list i naveo ju na puteve i iskustva o kojima nije ni sanjala da se mogu desiti. Danas stoji iza brenda “MIMA DEKORACIJE”, a njena kreativnost se zasniva na tome da od ničega stvori nešto i to je ispunjava. Od praznih bočica pravi dekorativne vazice, od starih neiskorištenih kutija pravi nove ukrasne, od kartona pravi dekorativno prstenje za salvete, naravno, uz pomoć trakica, perlica i ponekog cvjetića. Dizajnira i postere, kojima je dala specifičan naziv, a to je”kreativne uspomene sa personalizovanim podacima”.

Da se okuša u svijetu kreativaca Mirjana je odlučila prije nepune 4 godine kada joj život nije bio baš naklonjen. Naime, prije nepune 4 godine njena kćerkica susrela se sa bolešču. Imala je teško oboljenje koje je zahtjevalo dugo i neizvjesno liječenje koje su na svu sreću uz ljubav i Božiju pomoć uspješno prebrodili. U tim tamnim danima svjetlost i nadu Mirjana pronalazi u kreativnosti, perlicama, četkicama, bojama i šarenilu.

Iako stoji iza veoma uspješnog imena Mirjana skromno odaje da nikada sama za sebe nije govorila da je uspješna i da je postigla neki veliki uspjeh, ali je uporna i trudi se svim srcem da sve što uradi ostavi traga i pozitivan pečat na njene radove i kupce. Njena najveća pohvala su kupci koji joj ukazuju povjerenje.

“Mima dekoracije” nudi raznovrsnu ponudu u kojoj se mogu se naći posteri za dekoraciju enterijera, kreativne uspomene sa podacima rođenja, tzv. bebiposteri, kreativne uspomene namjenjene kao poklon učiteljicama, bakama, tetkama kao i personalizovane čestitke, zahvalnice. Pored toga izrađuje i dekorativno prstenje za salvete, a također i predmete rađene dekupaž tehnikom. U zadnje vrijeme Mima dekoracije najviše izrađuje kreativne uspomene, postere, jer se ispostavilo da je to odličan i neobičan vid poklona, bilo da je rođenje bebe u pitanju, rođendani, praznici, diplome, uvijek se može nešto iskombinovati.

Mirjana u svaki svoj proizvod bilo da se radi o posteru, bočici ili kutiji utka dio sebe. Trudi se da uvijek uradi nešto drugačije, nešto novo i neobično, a svaki put dobije potvrdu da svaka ideja nađe svoj put samo je potrebno strpljenje i trud. Dok stvara svoje radove osjećanja su joj kako kaže pomješana, bude tu i pozitivne treme, neizvjesnosti, ali najviše uzbuđenja i ljubavi koju utka u sve što njene ruke naprave.

NAČIN POSLOVANJA “MIMI DEKORACIJA”

“Naš način rada je jednostavan i izgleda ovako: po javljanju kupca odmah uzimam podatke o čemu se radi i šta nam je zadatak, zatim utvrđujem rok koji nam je na raspolaganju. Nakon toga, u zavisnosti koliko vremena imam, počinjem da radim i čim je prva radna verzija gotova šaljem kupcu da pogleda, da vidim da li treba nešto da se mijenja, dodaje, za sve kritike sam otvorena. Kada je rad u potpunosti završen prije slanja ponovo šaljem kupcu na uvid i nakon potvrde ide na isporuku”, ispričala nam je Mirjana koja svoju inspiraciju nalazi u ljudima i stvarima u okruženju, posmatrajući svijet oko sebe dolazi do novih ideja i inspirativnih misli.

Također nam je odala da joj za pripremu nečeg novog do sad neviđenog treba i po dva mjeseca. Smišlja, priprema, dodaje i oduzima da bih na kraju dobila to što je negdje u glavi i zamislila. A za neki naredni period otkriva nam kako želi postati još kreativnija, inspirativnija, i da njen brend “Mima dekoracije” dobije još više zadovoljnih kupaca.

Za kraj Mirjana je poslala divnu poruku za naše pratioce:”Samo budite uporni, slušajte svoje instikte i težite ka ostvarenju snova jer ako me je život naučio nečemu jeste tome da je sve moguće i da se čuda dešavaju onima koji u čuda vjeruju”, a ako i vi želite biti dio onih koji već imaju neki prelijep rad iz “MIMA DEKORACIJE” javite se na facebook stranicu “Mima dekoracije” i odaberite nešto za vas I vaše voljene.

Leave a Comment