Objavljeno: 28/07/2023 Objavio: admin omentari: 0

Brend “Amor dekoracije” nastao je 2020. godine. Kreativna crta ovog brenda zasniva se na izradi dekoracija za različite proslave te izradi buketića sa slatkišima i plišanim medvjedićima

Idejni tvorac ovog brenda je dvadesetčetverogodišnja Borka iz Zvornika. Po zanimanju je bankarski tehničar. Kao svoju najizraženiju osobinu izdvaja tvrdoglavost. Također Borka za sebe kaže da je uporna i kreativna, a ona osobina koju pokušaje sakriti od drugih je ta da je veoma veliki emotivac. Uživa i u pravljenju slatkiša.

Borka je za naš portal poslala jednu prelijepu i inspirativnu priču o njoj i njenom biznisu

“Zdravo, ja sam Borka, imam 24 godine, živim u Zvorniku i radim svoj posao iz snova. U mojoj radionici možete pronaći svu potrebnu dekoraciju, sve što poželite za svoj poseban dan, da li je to vjenčanje, rođendan, vjeridba ili bilo šta drugo, pronaći ćemo način da vaše želje ispunimo.

Ljubav prema detaljima je u meni od malih nogu, ali tek prije par godina sam skupila dovoljno hrabrosti da počnem da kreiram svojim rukama. Počelo je tako što sam sama sebi rekla da nemam šta da izgubim. Te godine, ostala sam bez posla, i zbog nemogućnosti da pronađem drugi, odlučila sam da ga sama stvorim. Tada sam željela da se bavim samo izradom kitnje za vjenčanja, nisam imala hrabrosti  za nešto više od toga. Vjerovali ili ne, moja prva narudžba su bila tri cvjetića za glavne goste. Koštala su ukupno 7KM, zarade nije bilo, ali sam ja bila presrećna jer je neko kupio ono što sam ja napravila.

Nakon tri godine, ponuda se znatno proširila, a ništa od toga ne bih mogla da nisam imala podršku kao što sam imala. Moj mali tim,  moju porodicu i prijatelje, poznanike i kolege koji su mi pružili ogromnu podršku. Sada radim sve sitne detalje za svadbe, pozadine za fotografisanje, balonske dekoracije, male i velike, i trenutno najslađe i najaktuelnije buketiće sa slatkišima i plišanim medvjedićima.

Ideja za to je došla sasvim spontano i ispostavilo se da je veoma dobra. To su definitivno najslađi pokloni za sve djevojke i žene, niko ne ostaje imun na tu slatkoću. Kada bih morala da biram šta najviše volim da kreiram iz ponude, zaista ne bih mogla  da se odlučim. Uživam u svakom detalju, i uvijek se maksimalno posvetim.

Nije mi problem ni raditi do jutra, što se zapravo često i dešavalo, jer zaista volim to što radim. I svima želim da svoj posao vole onoliko koliko ja volim svoj. Sam proces kreiranja i izrade, bilo koje vrste dekoracije, počinje zapravo mnogo prije nego što materijal stigne u ruke. Tu je mnogo dogovaranja sa klijentom, planiranja, biranja boja, biranja detalja, biranja mjesta za detalje. Kada su balonske dekoracije u pitanju, najčešće radimo vizualni prikaz nakon što ugovorimo sa klijentom najvažnije detalje, da bi sve bilo baš onako kako treba za ugovoreni datum. Inspiraciju pronalazimo svuda, ali najviše u prirodi i na društvenim mrežama.

Moj najveći uspjeh u ovom poslu je zadovoljan klijent, klijent koji se ponovo obraća meni kada mu je potrebna dekoracija ili neki poklon. Kada je  moj klijent zadovoljan, i ja sam.

Ne mogu vam opisati osjećaj u meni nakon što završim narudžbu ili postavku. Možda zvuči čudno, ali ja se zaljubim u svaki svoj rad nakon što ga završim. Trudim se da ispunim sve želje klijentima, ali da tu ipak i ima i nešto ono moje, po čemu je moj rad prepoznatljiv.

Želim poručiti svima, koji su u nedoumici da li da počnu da se bave ručnim radom, samo naprijed, izgubiti ne možete ništa, nemojte da vas koči strah. Ako ništa drugo, bićete bogatiji za novo iskustvo, a novo iskustvo otvara vidike.

Moje radove možete pogledati na fejsbuk i instagram stranicama, i na društvenoj mreži tiktok, gdje se i obavljaju svi dogovori za narudžbe.