Objavljeno: 20/03/2023 Objavio: admin omentari: 0

Marija Vukojević dolazi nam iz Čapljine. Završila je srednju turističko-ugostiteljsku školu. Trenutno je nezaposlena. Za sebe kaže da je jedna vesela mama koja uživa u kreativnom radu. Najveća inspiracija su joj djeca te za izradu novih kreacija najčešće osluškuje njihove želje jer kako kaže svijet je najlješe gledati očima djeteta.
Marija je vlasnica mladog brenda naziva “Merakii MV”, a bavi se izradom ručno šivanih raznih ukrasa i igračaka od filca.
“Kreativnost je zaista dar od Boga,nemojte odustati, jednom ce se vaša, naša, moja upornost isplatiti”, kazala je na samom početku za naš portal Marija koja se kreativnim radom počela baviti tek odnedavno.
U početku je svoju sklonost prema kreativnom radu nekako samozatajno čuvala za sebe, svoje ručne radove bih samo poklanjala prijateljima i rodbini. Svi koji bi dobili Marijin rad na poklon bili bi oduševljeni te je na njihov nagovor Marija napravila facebook stranicu i i instagram profil kako bi široj javnosti pokazala njene kreativne sposobnosti.
Iako je njen brend vrlo mlad i tek se odnedavno počela predstavljati široj javnosti istakla je kako joj mnogo znači svaki vid podrške koje dobije na društvenim mrežama, pa i ono jedno srce na objavi joj je vjetar u leđa jer kako kaže tad zna da se taj njen rad nekome svidio.
U asortimanu ponude kod Marije mogu se ukrasi za blagdane,igračke koje radi po želji, dječja imena, uskoro i vrtuljke za krevetac i zahvalnice za rođendane…, a njoj su lično omiljeni ukrasi za bor.
Za svoje radove Marija kaže da su rađeni od srca s puno ljubavi, radi ih isključivo po željama kupaca gdje kupac bira sve do najsitnijeg detalja – boju, oblik, izgled. Narudžbe prima preko svojih stranica, a radove šalje u sve gradove BIH i Hrvattske putem pošte.  
Kad je riječ o planovima za budućnost Marija nam je kazala kako svojim radom i trudom planira doprijeti do što većeg broja zadovoljnih kupaca kao, a proširenje asortimana kao jedan od ciljeva budućnosti je već u pripremnoj fazi.
“Moji osjećaji dok pravim male “šašavce”,su jako pomiješani, idu od straha do sreće i zadovoljstva…straha hoće li se svidjeti drugima?..sreće i zadovoljstva jer je sve ispalo baš onako kako sam htjela”, ispričala nam je Marija, te svima poručila da budu uporni i ne odustaju, da slušaju sebe, svoje srce i ono što je najvažnije da uživaju u svom radu.
Radove naše Marije možete pogledati na njenoj Facebook stranici, Facebook profilu te Instagram profilu.

Leave a Comment