Objavljeno: 02/06/2023 Objavio: admin omentari: 0

Sabina Aličehić ima 32 godine iživi u malom gradu naše lijepe Bosne i Hercegovine, gradu Gradačcu. Po struci je diplomirani pedagog-psiholog, ali ne radi u struci, već je osnovala obrt koji se bavi šivenjem zavjesa i paravana. Sabina je majka jedne trogodišnje djevojčice po kojoj je njen obrt dobio ime. Osim šivenjem za svoju dušu Sabina izrađuje unikatni nakit.
Sabina je na početku istakla kako njeni proizvodi prate i tradiciju i modu, tako da u ponudi ima proizvode za različite grupe ljudi i gdje svako može pronači ono što njemu lično odgovara.
U narednih godinu dana istakla je ova mlada kreativka kako bi voljela da proširi svoj obrt te stekne neke nove kupce.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Kreativni rad je zabavan i inspirativan, nudi mogučnost ličnog razvoja, nudi slobodu kako u samom radu, tako i u organizaciji vremena što je velika prednost, naročito za majke. Moj razvojni put je bio ko vijugav, bavila sam se različitim kreativnim radovima, ali sam ostala na šivenju, jer mi nudi najviše pogodnosti.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Nisam imala ideju da ću postići neki zapažen uspjeh, jednostavno sam se posvetila svom poslu, dala sve od sebe da napravim i predstavim svoje proizvode u nadi da će biti primiječeni.
Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Moj brend je preproznatljiv po zanimljivim zavjesama. S obzirom da često koristim čipku u svojim zavjesama, smatram da sam po tome prepoznatljiva. Čipka je inače uvijek bila sastavni dio naše tradicije i uvijek je bila cijenjena. Moja ponuda je raznolika, nudim asortiman gotovih zavjesa, šivenih sa čipkama, također nudim zavjese u metraži, kao i paravane.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Asortiman mojih proizvoda je raznolik, u ponudi imam različite dezene kako bi udovoljila različitim ukusima kupaca. Omiljeni proizvodi meni lićno su kombinacije konćanih zavjesa sa dodanom ćipkom, a pokazalo se da imam dosta istomišljenika.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Moj način rada u velikoj mjeri zavisi od želja kupca. Nudim veliki broj sašivenih zavjesa za osobe koje nemaju vremena da čekaju da šiju zavjese na mjere, ali također nudim metražu u kojoj kupci izabiru model i šijem na njihove mjere. Nakon zaprimljene narudžbe sa kupcem dogovaram preuzimanje.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Najveću inspiraciju u radu mi pružaju kupci koji nakon zaprimljene narudžbe budu zadovoljni, dijele slike mojih radova i podržavaju me u daljem radu. Što se tiče novih kolekcija, uvijek pratim trenutne trendove i želje kupaca i na taj način pripremam nove kolekcije.
Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Nemam neke posebne uspjehe u radu, ali smatram da je svaki uspjeh u kreativnom radu veliki, jer samo kreativci znaju koliko je truda, učenja i ljubavi uloženo u njihov proizvod.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?
U momentima dok šijem najviše osjećam radost, radosna sam zbog svog uspjeha, zbog toga što ću nekome uljepšati dom, uljepšati dan, a najviše jer sam sama zaslužna za svaki uspjeh.
“Poruka za osobe koje se bave kreativnim radom ukratko je: “Ne odustajte”. Iako je to nešto što možemo stvarno često čuti, ja zaista mislim da ne treba odustati od svojih snova. Ukoliko neki proizvod prođe nezapažen, pokušajte ponovo, pokušajte nesto drugo i nastavite pokušavati sve dok ne uspijete. Put kreativaca je težak, ali ukoliko ste uporni i samouvjereni uspjeh je zagarantovan”, poručila je na kraju Sabina a njene radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici.