Objavljeno: 17/07/2023 Objavio: admin omentari: 0

Tamara (1992) majka dvoje djece, sina Miloša i kćerke Katerine s kojima trenutno živi u Njemačkoj gdje su se nedavno doselili. Završila je srednju Medicinsku školu (ginekološko akušerska sestra).  Prije dolaska u Njemačku zajedno sa svojom porodicom Tamara je živjela u malom mjestu blizu Novog Sada u Srbiji.
Iako ju je životni put odveo na drugu stranu njena ljubav još od djetinjih dana prema šivenju ostala je tu negdje. Još kao mala šila je sebi neke jednostavne majice, stvari za barbiku i radila sitne prepravke. Danas Tamara pažnju mnogih žena pa i našu pokupila je svojim unikatnim keceljama.
Preselivši se u Njemačku mnoge stvari su se promijenile. Nastupio je period prilagođavanja sa dvoje male djece na novu sredinu. Posao u struci je veoma teško pronalazila, a većinu dana je provodila sa djecom u kuhinji. Kako ona kaže postala je domačica.
I kao takva gradi profil na Tik Toku pod nazivom ŠAŠAVA DOMAĆICA, snima šaljive klipove o situacijama kroz koje prolazi jedna žena, mama, domaćica.Tik Tok ju  je spojio sa dosta naših žena koje žive u Njemačkoj sa kojima zajedno gradi sve njene ostale profile.
Snimajući i provodeći vrijeme u kuhinji, dolazi na ideju da joj je potrebna kecelja sa natpisom Šašava domaćica. I tada kako kaže dolazi do preokreta u njenoj glavi. Sama sebi je postavila pitanje: “Zašto bih ja kupovala sebi kecelje kad mogu da sama sašijem, baš onakvu kakvu želim sa svim mojim idejama”.
I tako nastaju i prve probne kecelje rađene od stare posteljine. Nakon nekoliko sašivenih od posteljine prešla je i na prvi kupljeni materijal. Tamara je istakla kako se i danas dan sjeti te radosti koju je tad osjetila. Radosti koju je osjetila onog momenta kad je stvorila nešto svojim rukama, nešto čime su i drugi bili oduševljeni i isto željeli za sebe, svoju mamu, sestru, tetku, kumu, prijateljicu…
Tako je počela ova njena avantura. Od preporuke do preporuke, svakog dana su se povećale narudžbe, ali i ideje.
“Na instagramu, tik toku, fb se oglašavam i delim svoj rad. Tu moji pratioci  mogu izabrati model, boju i dati ideju za vez. Nakon toga ja pristupan radu na njoj, kada je završim šaljem slike gotove kecelje , gde oni odobre slanje. Poseban moment za mene je pakovanje kecelja u kutiju, lepnjenje stikerčica na kojima se nalazi logo koji opisuje moj lik. Domaćica sa velikom mašnom na glavi.   Tu je pečat Šašave domaćice koji ponosno ostavim na svako pakovanje. Paketi se šalju poštom. A ja ostajem da čekam utiske, i sličice”, ispričala nam je Tamara ukratko svoj način rada i komunikacije s kupcima.
Svaki šav, svaka boja, svaki detalj koji doda na kecelju, govori priču. Svaka kecelja sa vezom ima dušu, nosi izvezenu misao, osećanje osobe koja poklanja kecelju dragoj osobi, i to je zapravo ono po čemu je Tamarin rad prepoznat u svijetu isti.
Svaka kecelja koja je do sad bila sašivena je pronašla svoju Heroinu, iz dana u dan njenih Heroina je sve više.  Za Tamaru najveću radost pedstavljaju sličice koje dobija od Herona kako ih ona naziva u njenim keceljama, svakom njihovom osmijehu zadovoljstva, recenzije i preporuke također.
Kao jedan od svojih uspjeha izdvaja činjenicu da iz dana u dan sve više osoba bira njene kecelje kao poklone za neke bitne momente i slavlja.
“Dragi ljubitelji rukotvorina, uzimajte pauze kad god je to potrebno i prihvatite da je proces rukotvorina putovanje. Sve što radite ima vrednost, bez obzira koliko jednostavno ili kompleksno izgleda. Svaki korak koji napravite napred, bez obzira koliko mali bio, vodi vas bliže ostvarenju vaših snova. Nastavite da stvarate, da eksperimentišete i da se razvijate. Sve dok ne pokušate, ne znate za šta ste sposobni. Neka vaše rukotvorine postanu mostovi koji povezuju ljude i donose radost u živote drugih.  Ne zaboravite da je vaša strast za rukotvorinama jedinstvena i nezamenjiva. Svet čeka na vašu umetnost, vašu kreativnost i vašu jedinstvenost. Verujte u sebe i nastavite da stvarate sa ljubavlju”, poručila je na kraju ŠAŠAVA DOMAČICA.
Tamarine radove možete pogledati na njenom Instagram profilu te na Facebook profilu.