Objavljeno: 05/04/2023 Objavio: admin omentari: 0

Samira Redžepović Čaušević rođena je u Sarajevu gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Sa svojih 19 godina uplovljava u svijet zaposleni, a danas radi u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu. Samira je udata žena i majka 4 djece. Porodica je za nju temelj života i svega što radi. Osim toga što je jako kreativna njenu ljubav i pažnju voli da poklanja cvijeću, posebice uzgoju ruža.
Za kreativnost Samira kaže da je to ono što je prati još od radnog djetinjstva, te je shodno tome u potrazi za slobodnim izražavanjem došla do dekupaža.
“Kako znam za sebe veza sa kreativnim radom kod mene je uvijek bila prisutna. Prolazeći kroz jedno teško životno iskušenje odlučila sam se okrenuti nečem novom, nečem gdje ću naći svoj mir ali, i nemir”, ispričala nam je na početku Samira te dodala kako je prvo počela da tehnikom dekupaža ukrašava kutije za djecu.
Kad primi narudžbu veoma joj je važno da sazna koju boju i motiv kupac želi kao i  ambijent gdje će rad stajati da bih uklopila sve u cjelinu.
Inspiraciju pronalazi u porodici, osmijehu, sunčanom danu, a kao važan faktor ističe to da je potrebno imati veći izbor repromaterijala jer se tad veoma lako i brzo prilagodi potrebama i željama kupaca.
Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Objavom prvih radova krenulo je toliko interesovanje da sam bila iznenađena. Narudžbe su stizale, ali sam i sama radila po svom izboru. Sve ideje koje sam realizovala imale su odlične  rezultate, a upiti su bili svakog dana sve veći.  

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv?
Svaki moj rad ćete prepoznati po kvalitetu koji mi je prioritet. Ne koristim alternativu nego rad sa akrilnim i uljanim bojana što daje postojanost i dugotrajnost. Prepoznat ćete uredan i rad sa više tehnika koji se malo može vidjeti. Svaki rad ima svoju priču i poseban je. Najteži i najveći izazov je raditi namještaj, ali obzirom da me često vodi inat i upornost i to sam prihvatila i napravila sebi ambijent po želji i na to sam posebno ponosna.  

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Asortiman mojih proizvoda čini mnogo toga, ali nabrojat ću samo neke stvari, a to su:  table sa bosanskim motivom, kutije za Kuran, damske kutije za nakit, kutije za naočale, sehare kao i flaše od stakla. Meni se najviše sviđaju damske kutije koje treba da odišu elegancijom i ljepotom i da privuku pažnju.  Također meni još poseban rad je tabla sa ibrikom koja podsjeća na tradiciju, kulturu i baštinu naših starina.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
U svaki rad je utkano puno vremena, ljubavi i mašte. Urednost je posebno važan segment u radu. Svaki nosi dio moje duše i veoma sam emotivno vezana za svaki rad. Ponosna jer su otišli na sve strane svijeta.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Moji radovi krase domove širom svijeta na moju veliku radost. Recimo u Hrvatskoj Etno selo ima moje komplete table i kutije, Akademija sa sjedištem u Londonu nedavno mi je dala pečat za rad, krase poznate Salone. Međutim meni najveću radost predstavlja zadovoljstvo kod predaje rada.  

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?                          
Radeći zatvorim se u svoj svijet. Volim tišinu, volim mir i svim srcem uživam u onom što je ispred mene zaokupljena kako i šta dalje uraditi.                          
“Nikad ne odustajte od svog rada, kvalitetnog rada koji će se prepoznati. Budite uporni i svoji pravite ono što volite i što se Vama sviđa”, poručila je na kraju Samira, a njene radove možete pogledati na Facebook stranici.

Leave a Comment