Objavljeno: 23/12/2022 Objavio: admin omentari: 0

Milja Vukvović dolazi nam iz Brčkog i ima 19 godina. Ručnim radom se bavi već 2 godine. Za sebe kaže da je jedna jako vrijedna djevojka koja je u ovaj posao ušla da pomogne kako sebi tako i svojim roditeljima. U ovom poslu su joj velika pomoć i podrška njena mama i otac koji joj u pomoć uskoče kad god imaju vremena od svojih obaveza.
Ova vrijedna porodica bavi se izradom personalizirane kinder surprise kutije. Kutije koje mogu na sebi imati ime osobe za koju su namijenjene, Kutije koje Milja radi sa porodicom se ručno rade od samog početka do kraja. Kutije se prave u 8 veličina od XS veličine(20cm) do Jumbo veličine (80cm). Cijena ovih radova zavisi od veličine jajeta, ali i sadržaja u njemu.
Kako bi proširili svoju prodaju aktivno traže suradnike koji će “prodavati” njihove proizvode. Sve što zapravo treba da rade je to dijele njihove proizvode na društvenim mrežama bilo na ličnom profilu, grupi stranici ili gdje već oni žele. Oni neće imati nikakvog dodira sa izradom slanjem sve to će da urade Milja i njena porodica.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Ideju za izradu kinder surprise kutija vidjela je moja mama na internetu prije tačno dvije godine. Vidjevši ideju na internetu mama je bila ta koja je prva pokušala da to napravi i da vidi kako će sve to ići.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Iskreno ja lično na samom početku u sve to nisam vjerovala. Međutim kako je vrijeme prolazilo radovi su sve bili bolji i bolji, a kako je potreba za novcem u današnje vrijeme ogromna odlučili smo se na prodaju ovih kutija. Prodaja uistinu ide kako kada. Nekada nemamo narudžbu po 2 do 3 dana, a nekada u dva ili tri dana dobijemo i po 20 narudžbi. Uglavnom se najviše naručuje za vrijeme praznika

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Mi smo naš biznis prvobitno započeli sa kinder surprise kutijama. Kako je vrijeme odmicalo došli smo na ideju da možemo praviti Raffaelo kutije, Ferrero Rocher, lol surprise kutije, pa zatim kasice prasice sa raznim likovima. Nama svima je mogu reći najdraži naš prvobitni proizvod a to su kinder surprise kutije po čemu smo zapravo i najprepoznatljiviji.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Veoma kvalitetni proizvodi u koje je uloženo mnogo truda, vremena i ljubavi. To su veoma čvrste kutije koje ne mogu da se pokvare ili unište. Kupite jednom i imate kutiju za cijeli život. Mogu čak poslužiti kasnije za ostavljanje dječjih igračaka.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Pa ukratko potrebno nam je 4 do 5 dana uzastopnog rada da se završi jedna kutija. Zato apelujemo na kupce da naručuju barem 10 dana unaprijed ako im treba poklon na određeni dan. Kutije inače prodajemo prazne, ali ponekad kad kupac nije u mogućnosti sam da kupi sadržaj kutije ili jednostavno želi iznenaditi neku dragu osobu u drugom gradu mi napunimo kutiju. Proizvode šaljemo poštom s kojom smo jako zadovoljni. Dozvoljeno je otvoriti paket prije samog plaćanja.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Najveća inspiracija nam je kad kupac primi svoj prvi proizvod toliko bude oduševljen te poruči još. Tad znamo da je ono što radimo kvalitetno i da to neko cijeni. Kada hoćemo plasirati nešto novo pripreme znaju trajati danima, sedmicama ponekad i mjesecima. Jer nešto novo nije potrebno samo napraviti, potrebno je ispitati kako će prodaja istog ići i da li će se uopće moći prodati.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Očekujemo mnogo više suradnika, narudžbi od novih, ali i starih klijenata,te proširenje asortimana.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Nama je najveći uspjeh kada nam se naši kupci ponovo vračaju, a ono posebno što želim naglasit da smo prošle godine dva put radili narudžbu za jednu poznatu Facebook grupu gdje je administratorica naručila veliki broj naših kutija koje su bile dio poklona za djecu koja borave u domu za nezbrinutu djecu. Svako dijete u domu je dobilo našu kutiju punjenu slatkišima igračkama idr.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom!
Ostanite ustrajni radite, nikad ne odustajte jer svaka roba pronađe svog kupca.

Radove ove porodice možete vidjeti na Instagram profilu kao i na Facebook stranici.

Leave a Comment