Objavljeno: 19/08/2022 Objavio: admin omentari: 0

MAGIC KNOT – svijet magičnih čvorova. Magic Knot je prepoznatljiv po unikatnom i primamljivom dizajnu, kroz ogrlice, narukvice, naušnice, torbice . Također poseban akcenat se stavlja na prirodni materijal koji se koristi pri izradi, a koji je uz to jako kvalitetan.

Iza imena Magic Knot stoje njih dvije, majka Aida i kćerka Dinka.Kreativnim radom se bave već 12 godina. Od voštanog, pamučnog i svilenog konca, poludragog kamenja, peruškica, raznih staklenih, plastičnih, bakrenih, mesinganih, drvenih i akrilnih perli, te kože prave nakit 

Njihova priča počela je kako smo već naveli prije 12 godina, i traje sve do sada, Dugi niz godina sudjelovale sun a raznim sajmovima kreativnog I prodajnog karaktera, na raznim modnim revijama gdje su promovirale svoj nakit , a danas imaju vlastitu prodavnicu njihovih rukotvorina.

Kad su počinjale sa ovim poslom kažu nam kako nisu imale mnogo očekivanja, jer sve su počele raditi iz ljubavi i željom za nečim neobičnim, a nosivim. Na početku izrada nakita bila je za sebe i prijatelje, a kako narodna poslovica kaže:” Dobar glas daleko se čuje”, i za njihov zaista lijep i kvalitetan nakit pročulo se po cijeloj BiH ali I inostranstvu.

Asortiman proizvoda MAGIC KNOT-a je raznolik, a njemu pripadaju ogrlice sa poludragim kamenjem, različite narukvice, naušnice, egipatske narukvice, privjesci za ključeve, prstenje, nanogvice, torbe i ruksaci. Majka i kćerka jednoglasno ističu kako vole sve svoje proizvode, ali d aim je posebno draga ogrlica sa Suncokretom, koja je postala jako popularna i koja je naišla na najbolje reakcije kod kupaca.

“Proizvodi koje izrađujemo su veoma lijepog i unikatnog dizajna, napravljeni od kvalitetnog pamučnog konca i ukrašeni sa poludragim kamenjem. Osim poludragulja, koristimo i drvo, bakar, mesing, druge metalne komponente i staklo, a u ponudi imamo i mogućnost narudžbe po želji”, opisuje Aida svoje proizvode.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Kada zaprimimo narudžbu, prvo počinje razmišljanje oko dizajna i izgleda a potom i izrada. Nakon što je proizvod izrađen slijedi dogovor sa kupcem oko preuzimanja koje se vrši uglavnom putem pošte ili direktno u našoj prodavnici u Travniku. Pošiljke obično šaljemo brzom poštom unutar BiH, a za inostranstvo običnom poštom gdje je potrebno oko 2 sedmice da proizvod stigne do kupca.

Majka i kćerka za izradu svog nakita inspiraciju crpe iz svega što ih okružuje, a neiscrpan izvor motivacija je priroda kao ključ u izradi nakita. Ako posjetimo njihovu stranicu možemo primijetiti kako većina radova imaju motiv cvijeća, životinja, nekog prirodnog staništa kao i to da su neobičnih oblika koji doista podsjećaju na misterije prirode.

Na poslovnom planu za narednu godinu očekuju isti ili bolji rezultat od ove godine, obzirom da je tek otvorena njihova prodavnica rukotvorina, koju prezentuju kao svoj najveći uspjeh u dosadašnjem radu. Prodavnica ove dvije kreativke se nalazi u Travniku u sklopu Šarene džamije.

“Svako na svoj način osjeća i doživljava izradu rukotvorina. Nama dvjema to predstavlja odmor od svakodnevice i beskonačnu mogućnost izrade prema našoj mašti i kapacitetima. Ono što imamo tokom izrade je predivan osjećaj stvaranja nečeg što do sad niko nije stvorio”, ispričala nam je Dinka, a mama Aida završila porukom da nikad ne treba da se odustaje od svojih snova i ambicija jer za njihovo ostvarenje uvijek su kako ona kaže neka vrata otvorena.

Njihove radove možete pogledati na Facebook stranici Instagramu kao i u poslovnom prostoru u bezistanu Šarene džamije u Travniku.

Leave a Comment