Objavljeno: 26/06/2023 Objavio: admin omentari: 0

“Pronalazak inspiracije nije nimalo težak. S obzirom da su većinom cvjetne dekoracije u pitanju inspiraciju pronalazim u prirodi”, ispričala nam je Irhada Kurtalija.
Irhada nam dolazi iz kraljevskog grada Jajca. Završila je gimnaziju, sretno je udata i majka dvoje djece koji su joj kao i svakoj majci na prvom mjestu te pored poslovnog uspjeha Irhada ističe kako smatra da je najveći uspjeh odgojiti dijete u lijepog i uzornog čovjeka.
Irhada je vlasnica obrta” DEKORATIVNI SVIJET MAGIJOM SRCA”, koji je baziran na izradi svadbenih i drugih dekoracija.
Za naš portal Irhada je napisala jednu prelijepu priču u kojoj je predstavila sebe, svoje Jajce i svoj biznis.
“Moje ime je Irhada Kurtalija. Živim i radim u kraljevskom gradu Jajcu. Završila sam srednju  gimnaziju . Udata sam i majka dvoje djece. Prije svega djeca su mi na prvom mjestu. Najvećim uspjehom smatram: odgojiti dijete u veoma lijepog i uzornog čovjeka .
Od malena sam bila kreativna i uvijek sam nesto stvarala svojim rukama. Kako po završetku srednje škole nisam mogla pronaći posao koji bi me ispunjavao odlučila sam ga stvoriti sama.
S obzirom da je Jajce mali grad, a potražnja za svadbenim dekoracijama i mnogim drugim solidna odlučila sam se za tu vrstu posla. Početak nije bio lak jer sam počinjala od nule i bez inicijalni sredstava, ali s vremenom malo po malo i zahvaljujući prijateljima koji su bili kupci, ali i promotorima mojih radova posao je krenuo.
Vjerovala sam u sebe što je bio i prvi preduvjet za uspjeh. Upornim radom i ustrajnošću vjerujem da se sve može postići.
Danas sam več zaplovila poslovnim rijekama i imam svoj sopstveni mali biznis. “Dekorativni svijet magijom srca” kako se vec zove moj mali obrt broji mnogobrojne kupce. Kako stalne mušterije tako i turiste iz mnogih drugih država.
Proizvodim sve potrebne dekoracije za opremanje svadbenih i mnogih svečanosti,kao i brojne poklone za goste svečanosti. Također se bavim i izradom ukrasa za dom ili poslovni prostor kao i  izradom dekorativnih mirisnih svijeća.
Od svih mojih proizvoda izdvojila bih mirisne svijeće.
Jer smatram da svaki dom treba da ima bar po jednu istu. Jer samim tim prostor nam bude ispunjen mirisom, a i harmonijom.
S obzirom da živimo u svijetu tehnologije i interneta svoj posao i poslovanje sam prilagodila tome.
Uglavnom poslujem putem društvenih mreža na kojima oglašavam svoje radove. Kupci me na taj način pronalaze, kontaktiraju i dogovaramo detalje oko izrade i dostave. Večina mojih narudžbi je sama preporuka drugih ljudi, samim tim to je i najbolja reklama za male obrtnike.
Dio asortimana u ljetnim mjesecima prodajem u sajamskoj kućici gdje me kupci mogu i direktno upoznati.
Pronalazak inspiracije nije nimalo težak. S obzirom da su većinom cvjetne dekoracije u pitanju inspiraciju pronalazim u prirodi.
Potražnja za kićanicama za vjenčanja svakim danom je sve veća ,tako da bih bila zadovoljna zadžati postoječi status. S obzirom da se na tržištu pojavljuje sve više sličnih proizvođača cilj mi je ostati unikatna i ne kopirati neke druge brendove.
Sa svakim novim proizvodom osječam se jednako uzbuđeno kao kada sam prvi radila. S ručnim radom nikad niste sigurni kakav če krajnji rezultat biti. I u konačnici svi su proizvodi ma koliko slični bili na neki način različiti i posebni.
Tako svi vi koji se bavite ručnim radom vjerujte u sebe, cijenite svoj rad i nastojte biti posebni i ustrajni u onome što radite i rezultat neče izostati, a moje radove možete pogledati na mojoj Facebook stranici“.