Objavljeno: 09/03/2023 Objavio: admin omentari: 0

Azra Karišik ima 19 godina dolazi nam iz Sarajeva. Odlična je učenica Srednje ekonomske škole u Sarajevu. Sebe opisuje kao kreativnu i upornu. Istakla je kako uživa u pomjeranju granica svoje kreativnosti, a najviše svog slobodnog vremana provodi sa svojom porodicom i prijateljima. Svoju kreativnu stranu izražava kroz ručnu izradu nakita, te oslikavanjem cekera.

Ljubav prema crtanju kod Azre se rodila još od malih nogu i svaki dan se sve više i više razvijala. Redovno je crtala, ali nikad to nije gledala kao na poslovnu priliku. Iizrađivala cekere samo za prijateljice i svoju dušu. To naravno nije naplaćivala. Međutim do septembra 2022 godine je na nagovor njenih najbližih napravila stepenicu više, te odlučila iskorisiti svoju kreativnost unovčiti i pretvoriti je u poslovnu priliku.

Budući da nije prošlo ni pola godine od osnivanja biznisa njenog biznisa Azra ističe kako se on još uvijek razvija. U ovaj posao je ušla ambiciozna sa nadse da će ostvariti uspjeh koji je zacrtala.

“Moja najveća relaksacija je upravo dok stvaram svoje proizvode. Ponekad zbog školskih obaveza ne uspijem tokom dana završiti sve narudžbe, te ostanem budna do kasnih sati radeći na istim. Međutim, nepremostive prepreke ne postoje kada radite ono što volite. Smatram da je kreativan rad pozitivan i koristan za razvoj pojedinca, što je još jedan od razloga za donošenje moje odluke da počnem da se bavim ovim poslom”, ispričala nam je Azra te dodala kako ponekad zbog školskih obaveza u toku dana ne uspije da završi sve narudžbe te ostane budna do kasnih sati radeći na istim.

Za Azru nepremostive prepreke ne postoje jer radi ono što voli, a mišljenja je kako je kreativni rad itekako pozitivan i koristan za razvoj svakog pojedinca. Ono što je njoj najbitnije u njenom radu jeste to da do sad nikad, ni u jednom momentu nije poželjela da odustane.

Najveći vjetar u leđa su joj njeni kupci i njihovi osmjesi i zadovoljstvo kad dobiju njen rad, a za sve ostalo vjeruje da će doći uz trud i rad. Mišljenja je da nema posebnijeg uspjeha kod kreativaca od pohvale i zadovoljstva njihovi kupca, preporuke koje kupci prave svojim prijateljima i poznanicima. Tad su kako kaže ona pa i svi kreativci sigurni da sve što rade ima smisla.

Za svoj Brend “Bagtique” istakla je da je prepoznatljiv po ručno izrađenim i unikatnim komadima cekera i nakita s posebnim motivima i detaljima. Cekeri su oslikani rukom i ukrašeni motivima koji su savršeni za svaku priliku, te se mogu stalno koristiti i uveliko zamijeniti jednokratne plastične vreće, što ih čini ekološki prihvatljivim.

Asortiman ponude kod Azre je raznovrstan, svako može pronači nešto za sebe, a njoj lično omiljeni je proizvod su ceker.

“Kod mene je tok narudžbe veoma jednostavan. Započinje javljanjem kupca putem neke društvene mreže i iznošenjem svoje želje. Nakon dogovora, slijedi izrada narudžbe. Zatim ide pakovanje i slanje na adresu, ili lično preuzimanje, ako je kupac u mojoj blizini”, objasnila je način rada od narudžbe do dostave za naš portal Azra, te dodala kako joj je najveća inspiracija iskren osmijeh i zadovoljstvo kupaca.

U narednom periodu ima u planu da proširi ponudu svojih proizvoda. Već uveliko radi na tome i nada se da će već za dva mjeseca biti bogatija za nove proizvode. Također ono ćemu se nada i raduje su novi kupci, ali i nastavak suradnje sa već postoječim.

U momentima izrade radova njenih radova istakla je kako su prisutni različiti osjećaji. Jedan od najvećih je opuštenost, jer se u tim trenucima fokusira samo na zadatak ispred sebe. Pored toga, rad na onome što voli donosi joj osjećaj zadovoljstva, a to joj uveliko pomaže u stvaranju pozitivnih emocija.

“Pratite svoje snove i svakim danom radite na ostvarenju istih. Ne dopustite da vas izazovi na koje možete naići tokom rada obeshrabre, već ih shvatite kao priliku za rast i razvoj vještina. Pustite mašti na volju i uživajte u svakoj sekundi, jer je život taj koji nema reprizu.”, poručila je na kraju ova mlada kreativka čije radove možete pogledati na Instagram profilu ili Facebook stranici.

Leave a Comment