Objavljeno: 22/09/2022 Objavio: admin omentari: 0

Potraga za kreativcima nas je odvela u grad smješten je na Jadranskom moru, na sjeverozapadnom dijelu Ravnih kotara – Zadar. U Zadru živi Katarina Perović (38). Katarina je našu pažnju privukla svojim prelijepim nakitom koji izrađuje od staklenih perlica koje kombinuje sa kristalima, kamenčićima, školjkama malo kože i konopa.
Katarina za sebe kaže da je kreativna od malih nogu, Uvijek je za sebe izrađivala nakit od različitih materijala. Osim izrade nakita okušala se u slikanju, modeliranju, pletenju, šivenju pa čak I vezu, ali izrada nakita je ostala njena prva I jedina ljubav.
Sa izradom nakita započela je prije 6 godina. Ističe kako joj kao I većini kreativaca u početku nije bilo lako, Istraživala je razne vrste vezova, metode izrade, tražila šeme. Sve ovo ju nije poljuljalo te danas nakon šest godina rada koristi veliki broj različitih tehnika izrade nakita.
“Sve te tehnike zahtijevaju jako puno strpljenja, smirenosti i pozitivne energije da bi se pretvorile u prekrasan komad nakita”, objašnjava nam ova Zadranka te dodaje kako na početku ni sanjati nije mogla da će sve ovo što danas radi doći do stepena na kom je danas.
Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv?
Prepoznatljiv je po kvaliteti materijala kojeg koristim.Najviše koristim japanske perlice Toho i Miyuki koje su se pokazale među najkvalitetnijim perlicama na tržištu i po kvaliteti izrade i bojama. Konac kojim se koristim je poliesterski konac satkan od više niti u jednu čvrstu nit tako da ne može doći do lakog pucanja nakita.

Katerinin asortiman sadrži različite vrste nakita, od jednostavnih dnevnih do večernjih kombinacija – ogrlice, naušnice i narukvice. Iako je ponekad nemoguća misija trudi se pokriti više različitih stilova I kombinacija.

“Meni su osobno draže dnevne kombinacije jer mi je takav stil odijevanja, ali kad prilika zahtijeva rado stavim sjajne kristaliće oko vrata.”, otkrila je Katerina te svoj nakit opisala kao nešto uz što se svaka žena svakog dana može osjećati sjajno i posebno.
Možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Komunikacija s kupcem, zaprimanje narudžbe, provjera proizvoda, pakiranje, slanje na dostavu, slanje obavijesti kupcu o slanju paketa i broj za praćenje paketa ako ga ima, zamolba kupcu o slanju povratnih informacija o zaprimanju paketa i zadovoljstvo kupca proizvodom.

Za Katerinu je svakodnevni boravak u prirodi i njenom okruženju neiscrpan izvor inspiracije, tu joj se rađaju najbolje ideje i u glavi složi najljepše kombinacije.

Sa svojim nakitom je učestvovala na sajmovima koji su se održavali u Zadru I šire, a u narednom periodu ne skrivajući želju I entuzijazam očekuje postizanje velikog uspjeha.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
To se ne može riječima opisati, jednostavno u tim trenucima nisam na ovoj planeti ,mogu samo spomenuti sreću, mir, zadovoljstvo, opuštanje i na kraju ogromna radost zbog konačnog proizvoda. Jednostavno ogromna količina sreće i zadovoljstva pri stvaranju. Kreativnost je moja meditacija!

“Cijenite sebe i svoj rad ako mislite da vas i drugi cijene. Da je to lako ,kreativan bi bio svako”, poručila je na kraju Katerina a njene radove možete pogledati na društvenim mrežama, na Facebook stranici Beadway i na Instagramu @beadwaybykate

Leave a Comment