Objavljeno: 08/11/2022 Objavio: admin omentari: 0

Ilaria Bassi Jovišević dolazi nam iz Torina, Italija. Ilaria je od 2006-te. godine radila kao volonter u jednoj humanitarnoj organizaciji u Beogradu, a da nije znala ni jednu riječ srpskog jezika. Vrlo brzo je savladala srpski jezik i zavoljela Srbiju. Prije tri godine se vjenčala u Somboru, a danas sa suprugom živi u Odžacima. Ilaria se bavi ukrašavanjem predmeta dekupaž tehnikom.
“Oduvek su me privlačili ručni radovi, ali dugo se nisam odvažila da na taj način iskažem svoje kreativne ideje. Došla sam na ideju da iskoristim odbačene stvari- stare knjige i predmete koji obično ne koristimo više, i dala sam im novi smisao”, ispričala je Ilaria za naš portal
Većinu svojih radova u početku je poklanjala, jer joj se svidjela ideja da na originalan, neobičan i unikatan način obraduje drage ljude.
Kad je ostala bez posla počela je više svog vremena i novca ulagati u nabavku repromaterijala i osnovnih stvari kako bih usavršila tehniku dekupaž i da bih napravila stvari za prodaju.
Odmah je znala cilj koji zaista želi postići, a to je sve što radi ne ostane samo hobi već da preraste u posao. Ilaria je jako skromna pa je tako istakla da još nije postigla neki prevelik uspjeh u ovom poslu, ne zato što su njeni radovi loši nego je kako ona kaže sve manje ljudi zainteresovano za ručni rad.
Uvjerena je da stare knjige, kutije, tanjiri mogu postati unikatni pokloni uz malo truda i ljubavi. Iako je asortiman njenih proizvoda jako širok jer sama tehnika dekupaž to i omogućava ono što Ilaria izdvaja su UKRASNE KNJIGE po kojima je zapravo i prepoznatljiva.
“Uz malo “grublji” stil koji odlikuje moje radove i jake boje, sa jakim kontrastima moji radovi su postali zanimljivi ljudima i sve češće stižu i porudžbine. Uglavnom su to pokloni koje personalizujem uz aktivno učešće kupaca i uvažavanje njihovih ideja i želja”, ispričala je ova kreativka za naš portal.
Za svoje kreacije kaže da su zapravo one odraz nje same tačnije predstavljaju nju.
Tehnike koje koristi u izradi iziskuju sporo sušenje, a i kako je sama naša kreativka jako pedantna voli svaki rad da dovede do potpunog savršenstva sama izrada radova traje 5 do 7 dana ponekad i više. Istakla je i to kako ne voli”fušeraj” i stvari koji se radi na brzinu, jer na kraju ispadaju lošeg kvaliteta
Ovakvi pokloni su unikatni, ni su USPOMENA, čuvat će se trajno, tako da treba dosta pažnje, ljubavi i truda da se naprave. Također ono što ističe ove radove je i mogućnost personalizacije tj. može se dodati ime ili neka posveta…
DOSTAVA je besplatna za Sombor, Bački Monoštor, Bezdan, Odžaci, Ruski Krstur, Lalić i okolina.
Za druga područja u Srbiju svoje radove Ilaria šalje POSTEXPRESOM, moguć uplata na račun ili plaćanje pouzeću.
inspiracija kod Ilarie zavisi od raspoloženje, ali najviše je inspirišu već napravljeni cvjetni motivi na njenim salvetama. Također reakcije i komentari njenih kupaca su joj dodatna motivacija za nove ideje.
Dok izrađuje svoje radove osjeća se kako kaže zadovoljna i korisna. Imponuje joj svaka pozitivna kritika na njen rad.
“Ne odustajte kada vidite da vam ne ide, biće svakakva vremena ali ako osetite zadovoljstvo kada kreirate, onda nastavite dalje”, poručila je za kraj razgovora Ilaria, a njene radove možete pogledati na Facebook stranici.

Leave a Comment