Objavljeno: 20/01/2023 Objavio: admin omentari: 0

Nermina Hodžić ima 19 godina dolazi iz okoline Tuzle. Nermina pohađa zadnju godinu Srednje medicinske škole u Tuzli. Ova mlada Tuzlanka, još uvijek srednjoškolka je i jako kreativna, a bavi se izradom nakita i drugih personalizovanih poklona za različite namjene.

Njena najveća inspiracija su njeni kupci koji su joj vjetar u leđa i pored njene porodice i prijatelja najveća podrška. Asortiman njenih proizvoda čine: narukvice, naušnice, ogrlice, privjesci za ključeve, pločice za vrata/interfon/sandučiće, personalizovani pokloni (čokoladice sa porukicama, posvete voljenima, posteri sa podacima o rođenju mališana, kao i još dosta raznih poklona za voljene)…

Nermina je istakla kako sve svoje radove pravi sa mnogo ljubavi i truda sa željom da ispuni svako očekivanje njenih kupaca.

U nekom narednom periodu priželjkuje, ali i duboko vjeruje da će svoj mali biznis proširiti kako asortimanom tako i brojem zadovoljnih kupaca.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Moj mali biznis počeo je i nastao sasvim slučajno, spremala sam poklon voljenoj osobi – bile su to u pitanju matching narukvice i nakon toga sam se upitala, a zašto se ne bih okušala u pravljenju za druge ljude? Šta mogu izgubiti? U početku sam u ponudi imala samo i isključivo narukvice, kako za parove, tako i za drugarice ili individualno (samo za jednu osobu).. Kada sam primijetila da jednostavno uživam u samoj izradi i pravljenju nakita i bilo kakvih poklona, tako sam polako i širila svoj biznis.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Ni u ludilu, baš neki dan sam zastala i razmislila koliko sam ustvari izgradila sebe i svoju ličnost, koliko sam uspjela..

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
Da predstavljaju idealan poklon za one osobe koje žele nešto unikatno, ne baš toliko uobičajeno..

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Moj princip rada zasniva se na tome da kada mi se kupac javi, razmotrimo sve eventualne želje i nešto kako je baš zamislio, a ja sam tu onda da to ispunim. Imam svoj rokovnik u kome bilježim narudžbe(sve su odvojene po kategorijama) i na taj način se bolje snalazim jer u moru narudžbi nije baš lako, ali sa divnim kupcima ništa nije teško. Nakon što uradim naručeno slikam kupcu, ukoliko bude zadovoljan i potvrdi narudžbu, dogovorimo se oko načina preuzimanja da li je to lično ili putem pošte.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Smatram da moj najveći uspjeh jesu riječi hvale od mojih kupaca, njihovi utisci i ponovna kupovina od mene. Jer znate kako kažu:”Zadovoljni kupci su najbolja reklama”.

“Istrajte u onome što ste zamislili I nikad ne odustajte”poručila je na kraju Nermina čije radove možete pogledati na Instagram profilu i na njenoj Facebook grupi.

Leave a Comment