Objavljeno: 01/06/2022 Objavio: admin omentari: 0

Željka Lakić ima 24 godine. Odrasla je u Moskvi. U Bosnu i Hercegovinu sam preselila se prije 3 godine. Bavi se pletenjem/heklanjem od 14 godina. U školi koju je pohađala bio je tečaj pletenja te je tamo naučila da plete. Kasnije sama istrajavajući čari pletenja na you tube došla je do toga kako se heklaju igračke. Željkina najveća inspiracija su djeca kao i kupci koji se jave s mnoštvom novih ideja za nove igračke koje žele da ona napravi njihovim mališanima. Za novu kolekciju priprema se tražeći inspiraciju u radovima drugih kreativaca, a prilikom same izrade u svoje heklane igračke doda ono nešto svoje samo njoj svojstveno.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Odlučila sam za svoj kreativni rad zahvaljujući svojoj zavi. Isheklala sam zeca njenom sinu, ona je bila oduševljena, iznenađena, i rekla moraš to heklati i prodavati. Sljedeći dan napravim stranicu na Instagramu, odmah drugi dan sam dobila prvu narudžbu, to je bio plišani zub. Kasnije sam napravila nekoliko oglasa na Facebook-u.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Nisam mislila da ću postići uspjeh. Od tada dana kad sam objavila svoj rad na Instagramu sam počela primati puno narudžbi. Tada sam tek vidjela koliko ljudi cijene ovu vrstu rada i jednostavno me obasula sreća.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Moj brend je prepoznatljiv po heklanim igračkama. Imam u ponudi zečice, zečeve, medvjede i mace, može se i naručiti igračka po vašoj želji. Igračke su punjene silikonskim kuglicama, imaju sigurnosne oči, imaju različite veličine od 15 do 30 cm. Meni je lično omiljena zečica s mašnom i fiksiranom haljinom.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?
U kratkim crtama moji proizvodi su: sigurni za djecu, slatki, posebni, mogu biti super poklon kao za djecu i odrasle.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Narudžbe primam preko mog Instagram profila i preko Facebook. Kupac bira igračku, veličinu i boju. Rok izrade je 7 dana na kućnu adresu kupca. Naravno za kupce iz Banja Luke rok isporuke kraći.
Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Očekujem da će se moj proizvod plasirati i biti tražen u svim gradovima BIH.

Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove?
Moji osjećaji su zaista predivni, puni ljubavi, strpljenja i sreće jer znam da će to što ja radim zaista usrećiti nekoga i izmamiti mu osmijeh na lice. Stvarno se osjećam presretno i uživam u onome što radim. Kad pravim igračku za rođendan nekoj djevojčici, zamišljam njenu igru s igračkom i osjećam se prelijepo.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Moja poruka bi bila da svi radimo ono sto volimo i sto nas čini sretnim, da bi prestali razmišljati o svakodnevici koja nas je snašla.

Željkine radovi se mogu pogledati na Instagramu profilu, @heklane__igracke_

“Čarolija, čudo, misterij i nevinost dječjeg srca sjeme su kreativnosti koja će izliječiti svijet”.
Michael Jackson

Leave a Comment