Objavljeno: 13/04/2023 Objavio: admin omentari: 0

Berina iz Sarajeva vlasinica je brenda “Lovely Gifts BiH”. Nastanjena je u Sarajevu gdje je završila i fakultet. Zaposlena je u firmi koja se bavi informacionim tehnologijama. Za sebe kaže da je u njoj uvijek postojala ona kreatvina strana koja je zapravo prethodila ideji da Berina i njen muž pokrenu hobi, i osnuju brend.

“Lovely Gifts BiH” je brend koji je zasnovan da ideji izrade personalizovanih poklončića, najčešće čokoladica koje mogu poslužiti kao zahvalnice gostima na vjenčanjima, rođendanima ili bilo kojim drugim slavljima.

Za sad ovo što radi Berina i njen muž je samo njihov hobi, ali naravno tu je i nada da se nekad u budučnosti ostvare kao i jedna mala kompanija.

“Pored osnovnog posla kojim se bavimo, osjetili smo potrebu da imamo neki zajednički hobi koji će nam služiti kao odmor i kao bijeg od ustaljene svakodnevnice. Oboje smo izuzetno kreativni i uvijek imamo dosta nekih novih ideja za isprobati i sprovesti u djela, tako da je ovakav hobi bio idealan za nas”, ispričala nam je Berina te dodala da su u početku bili veoma skeptični i nesigurni u sebe.

Mislili su da će to sve trajati par dana, dok ih drži radoznalost i ushićenje pred nešto novo, ali su se kako Berina kaže na njihovu sreću prevarili. Kad su se malo opustili i dozvolili mašti da ih vodi uvidjeli su da nisu pogriješili i sad su ponosni na sebe.

Njihov rad na kreativnom polju je više sezonski nego redovno, te je u tome kako Berina istiće njihova čar, a i time održavaju njihovu volju, želju i motivaciju živom.

Za njihov brend “Lovely Gifts BiH” kažu da je prepoznatljiv po “clean” dizajnu. Za proizvode koji izlaze iz njihove radionice kažu da su to slatki, čokoladni i primamljivi proizvodi koji su savršeni za prenijeti lijepu poruku osobi kojoj se poklanjaju.

“Koliko god ovo bio kreativan posao koji dopušta i neke manje propuste i “slobodnu ruku”, trudimo se da održimo jednostavnost, preciznost i eleganciju kroz svaki naš dizajn za poklončiće”, objašnjava nam Berina.

U narednih godinu dana nadaju se da će kupcima moći ponuditi nove proizvode, nešto sasvim novo na našem tržištu. Također planiraju ulagati u nabavku nekih novih alatakojima će moći lakše i brže praviti proizvode te osigurati kvalitet.

Dok prave svoje proizvode ovaj bračni par isitće kako osjećaju potpunu sreću, ispunjenost i mir. Ova tri osjećaja su za njih pored ljubavi u životu najvažnija i mišljenja su kako su upravo ovi osjećaji recept za pravi uspjeh.

Njihovi radovi se mogu pogledati na društvenim mrežama facebook stranici te Instagram profilu.

Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Nudimo poklončiće/zahvalnice za goste vjenčanja, proslave rođendana, godišnjica i svih drugih povoda za okupljanje i druženje. Ove zahvalnice mogu biti u vidu male kartice na kojoj je ispisana poruka zahvale uz odgovarajuću ilustraciju. Dalje, uz te male kartice mogu se naći male Banat čokoladice kojima mi dizajniramo, printamo i lijepimo omot. Na omotu može biti tekst, slika ili bilo koji dizajn po želji našeg kupca.
Nudimo i Melodi čokoladice također u našim unikatnim omotima. U našoj ponudi mogu se naći i posteri, sa okvirom ili bez, sa sadržajem koji kupac odabere. Razne gift kutije se također nalaze u ponudi, sa slatkišima, raznim ukrasima i drugim poklonima za koje kupac izrazi želju. Posebno ćemo istaći takozvana “čoko pisma” koja podsjećaju na kovertu sa pismom ispisanim na čokoladicama unutar koverte. Dodatno, iznajmljujemo štafelaje sa uokvirenim posterom koji može poslužiti kao raspored sjedenja za goste vjenčanja, ili dobrodošlica.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave?
Prvo, osluškujemo želje kupca. Trudimo se shvatiti šta kupac želi, ispitati sve detalje, prikupiti sve potrebne informacije te pristupiti izradi dizajna. Kada napravimo dizajn, proslijedimo prijedloge kupcu, te nakon njegovog odobrenja počinjemo za izradom proizvoda. Nakon što je proizvod završen, isti pokazujemo kupcu te šaljemo brzom poštom sa informacijama o adresi koju nam je kupac dao. To je ukratko naš način rada.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Naša najveća inspiracija dolazi iz svakodnevnice. Sve oko nas nam može poslužiti kao inspiracija, sunce, oblaci, muzika, voljene osobe. Za nove ideje se pripremamo tako što dobro razmislimo o njima, isplaniramo korake, te postupamo po tim koracima kako bismo došli do ciljanog proizvoda.

Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Svaki pozitivan komentar i feedback koji dobijemo od kupca je naš uspjeh. Najveća sreća za nas je zadovoljstvo kupca, posebno kad prepozna koliko je truda uloženo te priznanje da smo posao uradili bolje nego je to očekivao i zamislio.

“Znajte da vrijedite! Izađite iz sopstvenih okvira, budite otvoreni za nove ideje, za nove izazove i uspjeh je zagarantovan. Još jedna važna napomena, dokle god radite sa ljubavlju, na vašim djelima će se ta ljubav i vidjeti. Proizvodi napravljeni sa ljubavlju će privući svaku dobru i iskrenu dušu. Ovakvim načinom rada stvarate veliki krug pozitivnih, dobrih i iskrenih ljudi koji vole da daju i primaju LJUBAV”, poručila je na kraju razgovora Berina.

Leave a Comment