Objavljeno: 07/11/2021 Objavio: admin omentari: 0
maja dekupaž unikati pokloni

Maja Bajrambašić-Lepić je jedna od onih koji su u zadnje vrijeme zbog pandemije izgubili posao, ali svojom upornošću i ljubavlju prema umjetnosti uspijeva da održi radnu kondiciju i da zaradi. Maja Bajrambašić-Lepić je po struci ekonomista sa višegodišnjim iskustvom.

Majinu priču Vam donosimo u cjelosti.

“Ja sam Maja Bajrambašić-Lepić diplomirani ekonomista sa visegodisnjim iskustvom u struci, ali zbog pandemije Covid ostala sam bez posla, ali bez tugovanja svu energiju i ljubav usmjerila sam ka izradi i ukrašavanju drvenih i keramičkih predmeta dekupaž i epoxy resin ART tehnikom.

Oduvijek me privlačila umjetnost i crtanje, sa dekupaž tehnikom sam se susrela slučajno prije nekih 10-ak godina, ali nisam joj posvetila puno pažnje zbog životnih obaveza i ciljeva. Nakon otkaza usljed pandemije prije više od godinu dana sasvim slučajno u jednom shopping centru u Jelahu sam vidjela hobby art prodavnicu, pokupovala par kutija i boja, uradila, objavila i sve prodala. U početku jest bilo tužno, ali s vremenom sam uvidjela sve prednosti rada “za sebe” i u kućnoj radinosti.

Motiviaciju za rad nalazim u ogromnoj podršci I pohvalama svojih kupaca. Uz svaku narudžbu nastane neko novo poznanstvo i stvori se divna povezanost sa osobom za koju radim narudžbu.

“Odaberite da radite posao koji volite, i više nečete morati raditi nijedan dan u životu” izreka u kojoj se pronalazim i maksimalno uživam u svom stvaralaštvu, a najviše volim iznenaditi svoje kupce nekim novim inovativnim proizvodom.

Proizvode koje izdvajam iz svoje radionice su tacne koje u zadnje vrijeme mnogo radim i najtraženije su (drvo u kombinaciji sa epoxy smolom) tu su i višenamjenske kutije za nakit, djecu, čaj, personalizovano i ukrašeno posuđe, medaljoni, setovi za prvo šisanje.

Zaista je prava sreća raditi što voliš i osjećati se ispunjeno i zadovoljno sa osmjesima i pohvalama kupaca kojih je svaki dan sve više. Uspješno sam spojila dvije ljubavi: prodaju i umjetnost. Zahvaljujujući stečenim vještinam u poslu i znanju na fakultetu trenutno radim na biznis planu za svoj samostalni obrt.

Za potrebe posla, promocije i narudžbi imam kreiranu facebook grupu sa nazivom brenda “DecoupageART by Maja L.” pod kojim planiram registrovati i obrt u nadam se bližoj budućnosti.

Također rado restauriram i popravljam stare i oštećene drvene predmete i dajem im novi sjaj. Ono po čemu bi izdvojila moje proizvode u masi drugih je orginalan i unikatan način s kombinacijom moje komunikativnosti i ljubaznosti  pun pogodak za obradovati sebe ili najmilije.

Onog momenta kad sam počinjala sa kreativnim radom nisam ni sanjala da ću dobiti ovoliku podršku, posebno sam ponosna na to što moji radovi krase kako domove u granicama naše države tako i Austrije, Njemačke, Francuske, pa čak i nama daleke Amerike.

Moja poruka kreativcima vjerujte u sebe i svoje proizvode uz vaš pozitivan stav oni će sigurno naći put do svog kupca.”

Majine radove možete pogledati u njenoj facebook grupi.

Leave a Comment