Objavljeno: 11/11/2021 Objavio: admin omentari: 0

Većini nas su jutarnji rituali vezani uz omiljenu šoljicu kafe ili čaja, a mi smo pronašli najbolji  način kako uz malo kreativnosti svoje dosadne bijele šoljice možete učiniti unikatnima. Treba vam samo boja za porculan ili keramiku koju možete kupiti u bilo kojem hobby shopu ili malo boljoj knjižari, kistovi, paleta za boju i keramička ili porculanska šoljica na koju ćete crtati.

Možete se jednostavno javiti Amini Mujčić, a njene radove možete pogledati na njenoj facebook grupi.  

Amina Mujčić ( 29 ), udata i majka dvoje djece. Već oko pola godine bavi se oslikavanje posuđa, najviše šolja i šoljica. To je unikatno,posebno i sa puno ljubavi rađeno posuđe.

Uvijek se zanimala za kreativne stvari. Voli da pravi I uređuje. Prije pola godine odlučila je da kupi boje, materijal i počne sa oslikavanjem posuđa. Na taj način je popunjavala slobodno vrijeme. To joj je postao odmor od svakodnevnice. Najteže je joj bilo odlučiti započeti sve, pronaći boje, materijal. Jer je pored svega važno da su boje kvalitetne i da nisu štetne. Njen muž, porodica i prijatelji su joj najveća podrška.  

“Ovo što radim mogu nazvati svojim malim biznisom, nema baš mnogo vremena kako radim ovo, ali ja sam zadovoljna sa ovim što sam postigla do sad”, ističe Amina

Najveću motivaciju pronašla je u malim šarenim stvarima, a najveće zadovoljstvo joj pruža osjećaj sreće kad zna da je to nešto napravila svojim rukama.

U narednih godinu dana u planu joj je da proširi svoj biznis te da što više radi na promociji same sebe i onog što radi. Također ističe kako joj je želja da proširi asortiman i uvede neke novitete.

U momentima dok radi kaže da osjeća sreću i zadovoljostvo, jer zna da će njen rad usrećiti nekog.

“Nije loše željeti materijalno, ali ono što je u nama ima puno veću vrijednost je taj osjećaj kad si ispunjen iznutra, materijalno dolazi kao nagrada onog što se radi s ljubavlju”, za naš portal kazala je Amina.

Kad smo Aminu pitali da nam opiše proces izrade jedne takve šoljice ona je rekla sljedeće:”Oslikavanje predmeta je proces koji kreće sa nabavkom materijala, pripremom, čišćenjem, zatim slijedi oslikavanje bojama, sušenje, pečenje i hlađenje. Nakon toga pakovanje i slanje”.

Predmeti koje Amina oslikava su predmeti koji prije svega u tom novom ruhu prelijepo izgledaju, mogu poslužiti kao ukras, ali i imaju svakodnevnu primjenu. Tim malim, unikatnim predmetima na jedan lijep način možemo pokazati pažnju, važnost i ljubav jedni drugima.

Proizvodi koji se mogu naći u ponudi naše Amine su šolje, šoljice, tacne, tanjiri, čajnici, šečernice, a njene radove možete pogledati u njenoj facebook grupi: sretna šoljica i na instagramu : @sretnasoljica.

Aminina poruka za sve one koji se bave ručnim radom je da ne odustaju od svojih ciljeva. Da za svakoga od nas ima mjesta, važno je samo biti uporan, ne gubiti želju i svaki dan pronalaziti inspiraciju, a ona se nalazi svuda oko nas.

Leave a Comment