Objavljeno: 11/02/2022 Objavio: admin omentari: 0

Emira Hadžiabdić Šljivo dolazi nam iz malog, ali prelijepog grada na Vrbasu, Gornjeg Vakufa – Uskoplja. Emira je zaposlena i ima dva sina. Njena velika ljubav kad je riječ o kreativnosti je dekupaž tj. ukrašavanje predmeta uglavnom od drveta. Veliko zadovoljstvo joj predstavlja kad pohvale njen rad i to je zapravo ono što je motiviše, ali i činjenica da pored redovnog posla, djece, kuće i porodice uspije zaraditi nešto od onog što je zapravo njena velika ljubav.

Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?

Emira: Prije nekih desetak godina, pri Medžlisu IZ Gornji Vakuf, organizovana je radionica dekupaža. Tada sam uradila svoju prvu kutiju i tako je krenulo. Na početku sam radila neke jednostavnije tehnike, učila, nadograđivala svoje znanje i poklanjala svoje radove. Mojim poznanicima se svidjelo to što radim i svoj hobi sam pretvorila u mali izvor prihoda. Slatko je kad se nešto zaradi,  ali puno više mi znači uživancija dok radim i pozitivni komentari mojih kupaca.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?

Emira:Ne bih ovo sada nazvala nekim velikim uspjehom ali, ipak mogu reći da imam prilično znanje u oblasti dekupaža. Čak sam imala par samostalnih radionica kojima je prisustvovalo 15tak žena, na svakoj. Veliki uspjeh je to što u slobodno vrijeme radim ono što volim i baš uživam u tome.

Koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?

Emira: U ponudi kod mene možete naći: table raznih oblika, kutije za nakit, za satove i za što god, podmetači, satovi, kalendari, ormarići za djecu te mnogi drugi predmeti koji se mogu ukrasiti dekupaž tehnikom.

A meni lično su najdraže kutije jer su baš iskoristive za svašta nešto.

Kada biste proizvode koje imate u ponudi trebali da predstavite u kratkim crtama, šta biste o njima rekli?

Emira: Svaki proizvod, moj ili od bilo kog drugog kreativca, ima nešto što nas veže. Kad ono što ste uradili, u što ste utrošili svoje vrijeme i utkali veliku ljubav vidite kod nekoga na stolu, nekoj polici to je izuzetno zadovoljstvo i sreća.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?

Emira: Repromaterijal naručujem kod raznih proizvođača. Tu su pored MDF predmeta boje, lakovi, ukrasi, salvetice, papir za dekupaž … još puno toga. Radim po narudžbi, također radim po svom nahođenju. Reklamiram na facebook profilu i to je to. U početku sam, iskreno, bila malo stidljiva u svojim objavama. Bojala sam se da ne budem „naporna“, ali sam uvidjela da je to bila greška. Radove dostavljam lično unutar mog grada, a ako je van grada putem brze pošte.

Kako se pripremate za nove kolekcije?

Emira: Što se tiče planiranja, inspiraciju nalazim gledajući mnoge kanale na kojima je predstavljen rad sa dekupažem, aplikacija Pinterest i slično. Tu pokupim neke “cake” i radim dodajući i nešto svoje, nešto meni svojstveno kad je upitanju dekupaž. 

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?

Emira: Drago bi mi bilo organizovati još koju samostalnu radionicu dekupaža i jako bih voljela da na području naše opštine postoji neka izložba rukotvorina. Ima nas puno koji bi imali šta pokazati našim sugrađanima.

“Radite ono što volite, ne odustajte od toga. Ako se nekom i ne svidi to je njegov problem. I nipošto ne podcjenjujte svoj rad“, na kraju razgovora istakla je Emira, a njene radove možete pogledati na njenom facebook profilu.

Leave a Comment