Objavljeno: 27/11/2021 Objavio: admin omentari: 0

Sa nama priču o svojoj “ŠKRINjI MAŠTE” odlučila je podijeliti Emina Mehmedović- Dizdarević iz Zenice. Majka jednog dječaka, završila ekonomski fakultet. Šta se to nalazi u Emininoj “škrinji mašte”  saznat ćete čitajući Emininu priču koju je pisala za naš portal.

“Ja sam Emina Mehmedović-Dizdarević, udata sam I živim u Zenici. Imam jednog dječaka od 3 godine. Završila sam Ekonomski fakultet u Zenici, smijer računovodstveni i revizijski menadžment. Bavim se decoupage-om, I resin art, tj. umjetnost epoxy smolom.

Oduvijek me privlačio ručni rad, bilo koje vrste, još u djetinjstvu sam šila barbikama odjeću i pravila kućice.

Danas je ručni rad moj način opuštanja, izraz svih mojih osjećanja, onih posebno lijepih, i onih manje lijepih od kojih bježim u moj mali kreativni svijet.

Počelo je tako što sam napravila sestri i prijateljici kutije za nakit, koje su ustvari bile njihovi rođendanski poklon, jer tog februara  nisam imala ideju šta da im poklonim.

U svaki moj rad je uneseno mnogo ljubavi. Radim dvije vrste proizvoda. Jedni su rađeni decoupage tehnikom, a drugi resin art tehnikom. Proizvode rađene decoupage tehnikom prelijem tankim slojem epoxy smole zbog ljepšeg vizuelnog efekta, a resin art su proizvodi gdje se epoxy smola izljeva u kalupe i tako stoji 48 h dok se ne stvrdne i vadim iz kalupa.  U obje tehnike mogu ponuditi: tacne, podmetače, bombonete, kutije za Kur’an, rahle, kutije za čaj itd..

Ovo što radim mogu opisati kao proizvodi u koje je uloženo mnogo vremena, rada, truda, iščitavanja, i ljubavi prema ovom svemu, pri čemu koristim kvalitetan materijal I boje.  Svaki moj rad krije iza sebe neku lijepu priču o prijateljstvu, vezi između majke i kćerke, između dvije sestre itd. Svaka priča nosi neki lijep događaj iznenađenja za osobu koja dobije moj proizvod na poklon.

Možda će zvučati čudno, ali moja najveća inspiracija u svemu što radim pa tako I u ovome je moje dijete, jer je on nešto najljepše u životu što mi se dogodilo, moj pokretač, snaga i moja inspiracija.

Ukoliko I vi želite obradovati nekog posjetite moju stranicu i grupu na facebook-u pod nazivom Škrinja mašte, ili instagram profil @skrinja_maste.  Tu objavljujem sve aktivnosti vezane za moj rad”.

Leave a Comment