Objavljeno: 19/12/2022 Objavio: admin omentari: 0

Azra Garagić (61) iz Tuzle, upravni tehničar po struci. Radila je 27 godina u struci ali nažalost 2011. godine je dobila otkaz. U trenutcima kada je poslije 27 godina rada počela se baviti kreativnim radom i u njemu našla spas i način kako da pobijedi nepravdu. Azra najviše voli da slika i da radi s hladnim porculanom. Jedna je od onih koji zaista uživaju u kreativnosti i zahvaljujući kreativnom stvaranju se odmaraju ali i stvaraju prekrasne proizvode koje poklanjaju i prodaju.
U pokretanju nakon gubitka posla najveći “krivci” su bili njena porodica koji su joj kupili prvi pribor za slikanje te je tako sve i počelo. Ubrzo nakon toga dolazi u dodir s hladnim porculanom koji ju oduševljava.

Za svoj brend kaže da je prepoznatljiv po radovima koji su ručno rađeni, unikatni i jedinstveni, a u njenoj ponudi možemo pronaći razne ukrasne predmete kao što su figure, cvijeće, slike , ukrasne flaše, ukrasne kutije, razne ćupove i vaze, reljefne, ali njih također radi i po narudžbi.

Kao što smo već spomenuli prvi dodir s hladnim porculanom ju je oduševio tako da su i njeni omiljeni radovi one koje radi s njim. Istakla je kako najviše voli da pravi figure dama. To su dame ih nekog davnog vremena, uvijek dotjerane i lijepe.

Za Azru je veliki uspjeh što radi nešto u čemu uživa i što time usrećuje i druge, a u momentu dok pravi neki rad ona je u nekom svom svijetu. Zaboravi na sve probleme, zaboravi na vrijeme. Istakla je kako zna satima sjediti dok nešto pravi.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Sve je krenulo kao hobi, i važno mi je da imam svoj kutak gdje radim ono što volim.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Zavisi šta mušterija želi, prvo moram napraviti masu hladnog porculana. To se pravi po receptu i dobije se masa poput gline ili plastelina. U središte predmeta ide tvrdi stiropor ili žica ako pravim cvijeće. Pravim dio po dio, sklapam bojim akrilnim bojama i na kraju lakiram. Svaki predmet se suši 24 h na sobnoj temperaturi. Tad je spreman za pakovanje i slanje sa dostavom na adresu.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Moja inspiracija u svemu je taj opuštajući rad i jedva čekam da vidim krajnji rezultat. Volim i obradovati svoje bližnje, a uvijek imam poklon za neki poseban događaj.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Za nas kreativce puno znači kad imamo narudžbi. Volim kreativni rad, a još kad su kupci zadovoljni onda je sreća potpuna. Tako da u planu mi je dostići što veći broj zadovoljnih kupaca.

Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radom?
Mogu poželjeti puno uspjeha a znam da uživaju u onom što rade. Jer da bi se bilo šta napravilo treba dosta vremena, truda, strpljenja a to mogu samo oni koji vole to i rade s ljubavlju.

Azrine radove možete pogledati na njenom Facebook profilu.

Leave a Comment