Objavljeno: 20/06/2023 Objavio: admin omentari: 0

U vremenu velikih svjetskih brendova odjeće koju danas gledamo svuda oko nas, u vremenu kad se ne možemo oteti dojmu da je kupovina odjeće za naše djevojčice pravi izazov svi manje više tražimo personalizovane prodavnice u kojima možemo pronaći i kupiti tu unikatnu odjeću.
U ulici  BOSANSKA 14 u gradu Tuzla nalazi se upravo ta personalizovana prodavnice unikatne i jedinstvene odjeće za naše mališane. Prodavnica nosi naziv “ASYA HANDMADE”, a vlasnica ove prodavnice je Samra Šljivić koja se već nekoliko godina unazad bavi kreiranjem, dizajniranjem i izradom odjeće za najmlađe.
Prodavnica je dobila ime po Samrinoj kćerki, a ono što izlazi iz Samrine radionice i prodavnice prepoznatljivo je po kvalitetnim materijalima.
Osim u ulici Bosanska 14 Samrine radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici, a što nam je to još ona ispričala o sebi i svom radu pročitajte u priči.
“Zovem se Samra Šljivić, supruga, majka troje djece. Nepopravljivi kreativac.  Moja velika ljubav i najdraži hobi, postali su moj biznis i osnovna djelatnost kojom se bavim. To je dizajn i izrada svečanih haljina za djevojčice.  
Moje školovanje je išlo nekom drugom putanjom. Najprije gimnazija, zatim pravo pa nekad na trećoj godini prešla sam na HR- upravljanje ljudskim resursima. Nekih 5-6 godina karijera mi je išla “po planu”, dok nisam dobila svoju prvu djevojčicu. Sa njom se rodila i oslobodila kreativnost koja je, valjda godinama, čekala svoj trenutak.
U početku je to bilo za moje potrebe, zatim za uži i širi krug prijatelja i već značajan broj kupaca. Naravno,  nisam imala neka posebna očekivanja od ovoga, ali me sam razvoj događaja natjerao da odlučim da li ću ozbiljno shvatiti priču u koju sam se upustila ili ću prestati na vrijeme.
 U ovome poslu sam vidjela slobodu, širinu, sebe i potpuno optimistično krenula u registraciju svoga brenda “Asya handmade”. Tada sam ponovo morala u školu jer za registraciju firme trebala sam biti dizajner po struci. Još uvijek nisam imala velika očekivanja, nemam ih ni danas, vodim se jedino istinskom ljubavlju prilikom izrade svake haljinice i nastojanjem da kvalitet, kako materijala tako i moga rada bude ono po čemu će me moji kupci prepoznati.
Haljinice koje dizajniram su isključivo moje, posebno inspirisane  i često vođene ili vezane za neki poseban događaj. Politika poslovanja je takva da nikada i za nikakve novce ne radim nečiji dizajn. Znate ono kad vam skinu haljinicu sa nečije stranice i traze da im uradite istu. Kod mene budu vraćeni na adresu odakle su i uzeli fotografiju.
Što se tiče asortimana, 90% su svečane haljinice i modni dodaci. I same haljinice su različite. Neke su prilagođene novorođenim bebama, neke rođendanskim proslavama ili pak malim maturanticama. Kod dizajna se najprije vodim djevojčicom koja će nositi haljinu. Po meni sama osobnost bira model. Provjeren recept za uspjeh.
Zato ja, gotovo nikada nemam nijednu haljinicu na stanju, za pogledati i izabrati. Sve je po narudžbi,  želji i mjeri. I svaki je dan nova inspiracija.
Ne drži me isto niti serijska proizvodnja  i sigurna sam da, kad bi mi neko rekao radi iste majice ili haljinice “na sigurno” cijeli radni vijek, tu bi sve stalo. Pobjegla bih glavom bez obzira.
Zato beskrajno uživam u raznolikosti mog posla, svim širinama i slobodama vlastitog izražavanja koje njegujem i svakodnevno nadograđujem. Jer, učiti se ima šta i na sebi se uvijek ima šta raditi. Uz racionalne planove, bez prevelikih očekivanja jedino se molim za zdravlje i priliku da dugo dijelim dio sebe sa svakom novom kreacijom.
I na kraju, moj savjet za sve koji se žele upustiti u vlastiti bizis: Uspjećete jedino ako istinski volite i živite svoj posao. Izazovi su tada lakši, a svaki uspjeh poseban vjetar u leđa”. 

Leave a Comment