Objavljeno: 20/09/2022 Objavio: admin omentari: 0

Jelena Kostadinović, ima 42 godinu, majka je dvoje maloljetne djece, živi u Lazarevcu( 60 km od Beograda), radnik je u obezbjeđenju. Jelenin kreativni rad usmjeren je na izradu ukrasnih i upotrebnih predmeta od papira.
“Kao radnik obezbjeđenja se suočite sa problemom da noću budete budni, pronašla sam rešenje u radu s papirom. Prvobitno sam izrađivala nakit, ali to mi nije pričinjavalo zadovoljstvo. Kada sam počela sa papirom odmah sam znala da je to ono na šta ću trošiti vreme,”na početku razgovora Jelena nam je objasnila kako je zapravo uplovila u kreativni svijet te dodala kako je joj je sve to na početku bila samo zabava. Nit je ona bila zadovoljna izradom urađenog nit prodavala.
Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?
Brend je prepoznatljiv po unikatnosti, posle 6 godina nisam napravila istu torbu. U glavnom moji proizvodi su vezani za praznike Nova godina i Uskrs. Naravno sem torbi koje se mogu nositi u svim prilikama.

Asortiman koji plasira i koji se može vidjeti na njenim društvenim mrežama razvrstala je tri kategorije:
1. Novogodišnji
2. Uskršnji
3. Upotrebni
Novogodišnji je najraznovrsniji tu možemo naći od ukrasa za jelku do ukrašenih jelki od
papira.
Uskršnji je vezan za korpe za jaja raznih oblika.
Upotrebni – torbe i razne kutije za svašta nešto.
Za proizvode koji izlaze iz njene radionice kaže da su maštoviti, originalni, unikatni i prilagodljivi željama njenih kupaca.
Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Način rada se razlikuje u zavisnosti od proizvoda. Ako su u pitanju torbe, posle dogovora oko dimenzija, boje, oblika krećem u isecanje papirnih traka. Nakon toga svaka traka se plastificira, savija i spaja u jedan lanac. Lanci se spajaju koncem. Postava se šije i pričvršćuje koncem. Slanje slike gotovog proizvoda kupcu, ako mu se svidi sledi slanje na adresu po dogovoru.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?Inspiracija kod mene može biti neka banalna stvar od dečije slikovnice do lutke u izlogu.
Kad smo Jelenu pitali da li ima neke poslovne planove u narednom periodu istakla je kako nije od onih što vole planirati tako daleko te da se voli fokusirati na ono što trenutno radi. Sad želi svojim kupcima predstaviti novogodišnji program na sajmu te sa nestrpljenjem očekuje njihove reakcije jer im svake godine ponudi nešto novo
Kao svoje posebne uspjehe u radu izdvojila je prvo mjesto na “Festivalu humora za djecu”, gdje je pravila garderobu od papira za 24. djece, sve je bilo šiveno – ručni rad-
Možete li nam ukratko opisati ono što osjećate u momentima dok pravite Vaše radove? Kada krenem da radim ako sam srećna ona se samo pojača, ako sam tužna rad će oterati tugu. Rad je moja terapija!
“Odmah počnite sa ručnim radom, nikada ne odustajte, tragajte za onim koji Vas najviše usrećuje i samo napred”, poručila je na kraju razgovora Jelena, a njene radove možete pogledati na Instagram profilu jela 1224, u kozmetičkom studiju “Bellacuta”, na svim pazarima u njenom gradu.

Leave a Comment