Objavljeno: 01/06/2023 Objavio: admin omentari: 0

Ako tražite unikatan poklon za svoje drage majke, supruge, sestre ili kćerke, ne morate dalje razmišljati. Na facebook-u potražite stranicu   “Popcakes.m”  na kojoj možete pronaći savršen poklon iznenađenja-
“Popcakes.m” se bavi izradom  raznih slatkih paketića po vašim željama, a koji donose na Vašu adresu. Vlasnica ove stranice i ovog brenda je dvadesettrogodišnja Mirela Tukić Smajić koja dolazi iz jednog malenog mjesta pored grada Tešnja. Mirela je po zanimanju farmaceutski tehničar.
Mirela.  je istakla kako sebe voli nazvati kreativcem jer umje da iz ničega napravi nešto. Kod nje se razvila ljubav prema raznim hobijima tako da se okušala u slikarstvu, u ukrašavanju predmeta dekupaž tehnikom, oslikavanju posuđa, izradi personalizovanih vezica za baby dude. Međutim Mirela je sebe pronašla u izradi šarenih i preslatkih kolača za sve prilike.
Ono što izlazi iz njene radionice Mirela opisuje kao najslađe unikatne poslastice za sve uzraste i prilike.
Zašto ste se odlučili za kreativni rad i kako je ukratko izgledao Vaš razvojni put?
Pošto nisam našla posao u struci, vrijeme je bilo da se pokrenem kako bih na neki način zaradila koju marku. Volim biti aktivna, stvarati djela svojim rukama, iskoristiti dar od Boga kojim me je nadahnuo. Malo po malo, radila sam slike, crtala, prodavala, i dobro mi je išlo. Najviše me ispunjavalo kada vidim očarano lice svog kupca. To mi je davalo najviše motivacije i “vjetra u leđa” da nastavim i borim se još više, da postavljam sebi nove ciljeve. Igrom slučaja, kako volim i kuhati, tako sam počela praviti slatke kolačiće za razne prilike kao sto su rođendani, rođenje bebe, svadbe, itd.

Jeste li u momentu kada ste krenuli s ovim poslom imali ideju da ćete postići uspjeh kojim se danas možete pohvaliti?
Svaki početak je težak, ali trnovit je put do uspjeha. Ne treba pokleknuti na prvoj prepreci, nego još jače “zapeti”. Ovim poslom, izradom kolača sam se počela baviti prije par mjeseci. Međutim kako sam postala mama prije 10 mjeseci, i rodila najveći i najljepši prioritet, kolače sam bila malo ostavila po strani. Sada sam opet aktivna po pitanju toga. Što se tiče mog uspjeha smatram da uvijek može bolje, ali zadovoljna sam i ovom do sad, s obzirom da sada sve treba izbalansirati.

Po čemu je Vaš brend prepoznatljiv i koje proizvode naši čitaoci mogu naći u vašoj ponudi?Svaki ručni rad je unikatan i poseban na svoj način. Ja volim jednostavnost i eleganciju. Ne previše dekoracije kako ne bi izgledalo kičasto. Međutim, ukoliko mi kupac traži nešto takvo, ja mu želju ispunim, jer svako ima svoj ukus koji ja poštujem, a kupac je na prvom mjestu.
Kakav je Vaš asortiman proizvoda? Koji je vama lično omiljeni?
Izradjujem kolače raznih oblika i veličina. Od sitnih čokoladnih pralina, dijamantskih srca, prelijepih ruža, donutsa-krofni, te sladoleda kojima se najviše obraduju naši najmlađi. Naravno, sve je to od čokolade, punjeno biskvitom ili nekim drugim punjenjem po želji kupca.

Ukratko, možete li nam objasniti vaš način rada, od narudžbe do dostave,?
Najvažnije je ostvariti dobru komunikaciju sa kupcem, te upijati svaku njegovu riječ i želju. Uputiti neke savjete i korekcije, ako za to ima potrebe. Uzeti sebi dovoljno vremena za pripremu sastojaka, te i same izrade, kako bi kolači stigli svježi i na vrijeme na određenu adresu.

Šta je Vaša najveća inspiracija u radu uopćeno i kako se pripremate za nove kolekcije?
Moja najveća inspiracija su zadovoljni kupci. Volim vidjeti ljude, posebno djecu, nasmijane i sretne. Koliko god posla odradila, truda uložila i umorila se, sve se to zaboravi kada se ugleda oduševljenje zadovoljnog kupca.

Šta očekujete da ćete postići na poslovnom planu u narednih godinu dana?
Očekujem da ću ostvariti još veći uspjeh te obradovati još puno lica.
Imate li posebne uspjehe u radu do sada koje biste mogli podijeliti sa našim čitaocima?
Svaki uspjeh je poseban na svoj način. Meni lično, najveći je bio rođendansko iznenađenje za dječaka, kada je ugledao svoje slastice sa motivima Spajdermena, njegovog omiljenog lika. To se ne može opisati riječima, to treba doživjeti.

Možete li nam ukratko opisati ono što osječate u momentima dok pravite Vaše radove?
Ispuni me silina emocija, radost, uzbuđenost i jedva čekanje da uručim kolače.

“Nikada ne odustajte od svojih ciljeva, svojih unikata, i onoga što samo vaše ruke znaju napraviti. I cijenite sebe, svoje vrijeme i uloženi trud za taj rad”, poručila je ova mlada kreativka čije radove možete pogledati na njenom Instagram profilu kao i Facebook stranici.

Leave a Comment