Objavljeno: 03/10/2023 Objavio: admin omentari: 0

Ilhana Kubat (19 ) dolazi nam iz Zenice. U Zenici je završila  srednju školu, smjer  arhitektonski tehničar.  Kako je tek nedavno završila srednju školu još uvijek nije našla posao koji bi radila. Iz tog nedostatka posla i obaveze rodila se ljubav prema kreativnom radu. U slobodno vrijeme Ilahana voli da se druži sa njoj dragim ljudima, uživa u crtanju i igranju s kućnim ljubimcima. Za sebe kaže da je odgovorna i organizovana osoba.
Ilhana se bavi izradom unikatnih torbica, njene radove možete pogledati na njenoj Facebook stranici te Instagram profilu.
Za naš portal ova mlada kreativna djevojka napisala je priču o sebi i svom biznisu.
“Zovem se Kubat Ilhana, rođena  sam u Zenici, 2004. Godine, gdje sam završila srednju školu arhitektonski tehničar. Moja kreativnost se bazira isključivo na izradi unikatnih torbica.
S obzirom da sam sama htjela biti kupac jedne od tih torbica došla sam na ideju zašto ne pokušati napraviti sama sebi. Nakon izrade prve torbice koja je bila namijenjena isključivo samo meni, prijateljice su prepoznale moj rad te počele naručivati. Napravila sam stranicu te su mimo mojih poznanica mnoge djevojke prepoznale moj rad te se moj asortiman proširio i na biserne torbice.
Imala sam veliku želju i volju za uspjehom, međutim da ću dostići ovoliki broj narudžbi na samom početku nikada nisam zamišljala, to mi je dalo mnogo elana za dalji rad.
Moj brend je prepoznatljiv po tome što izrađujem unikatne stvari po željama pojedinaca, samim tim Vi birate po svojim željama boju, oblik, veličinu te samim tim unikatno je nešto što danas veoma dobro prolazi.
U našoj ponudi možete pronaći torbe za žene ali isto tako asortiman proširujemo na stvari za djecu kao što su pletene korpice, pletene nosiljke, pleteni ruksaci….
Moj hobi se počeo zasnivati  na izradi torbica međutim moja kreativnost se iz dana u dan proširuje i dajem mašti na volju tako da iz dana u dan ulazim u nove izazove te sama sebe podstičem da radim te da stvaram i predstavljam svojim kupcima nešto novo.
UNIKATNE PLETENE TORBE- nešto po čemu će se moji proizvodi prepoznavati.
Naš asortiman torbica satkan je od niza unikatnih torbica od koji su meni jedne od dražih biserne torbice u kombinaciji sa satenom. Elegantne i raskošne satenske mašne obogaćuju torbice te im daju luksuzniji izgled. Mnoge mladenke su ih uzimale za svoj najvažniji dan te su samim tim savršen dodatak na svakoj prigodi.
Torbice su unikatne, raskošne te su upotrebljive u mnoge svrhe bilo to za poklone, za svečana dešavanja ili za ličnu upotrebu uvijek su dobar izbor. Mislim da je to nešto čega svaka žena ima pun ormar i svakako da svakoj ženi treba nesto po čemu će se osjećati unikatno i elegantno.
Ideje za svoje kreacije isključivo pronalazim u sebi jer predstavljam svojim kupcima nešto što bih sama nosila. Odatle se rađaju nove ideje za moju kreativnost, ali torbice izrađujem i po željama kupaca kako bih zadovoljila svačiji ukus. Međutim obzirom da imam raznolik spektar ponude dosta kupaca se ipak odluči za moj prijedlog ponude.
Mislim da je najbolje da vrijeme pokaže šta ćemo zapravo uraditii za ovu godinu dana. Mislim da moje kreacije dosta dobro napreduju za sada. Veoma je velika potražnja za torbicama, jer je to dodatak bez kojih žene jednostavno ne mogu. Naravno prošriti ćemo ponudu još više, nećemo se samo zadržati na ovome na ćemu smo sada tako da pustit ćemo da vrijeme pokaže u kojem pravcu će teći naš hobi.
Trenutno moj naravno najveći uspjeh jesu moji zadovoljni kupci. Mnogobrojne poruke i osmjeh prilikom preuzimanja, poruke koje primam od strane zadovoljnih kupaca je najbolja reklama i moje zadovoljstvo jeste povratak mojih kupaca. I ona poruka kada mi stigle “da li može nova porudžbina torbice” je najveći elan u mom hobiju.
Momenat kada uzmem igle u ruke i počinjem praviti torbu jeste zapravo življenje moga sna, oduvjek mi je bila želja da pravim svoju kreaciju i da usrećujem druge žene, ovo je način da živim svoj san.
I uvijek mi se provlači rečenica da ukoliko radiš posao koji voliš zapravo ne moraš da radiš , u trenutku kada sam to čula pomislila sam nemoguće je, ali zapravo mi je ova rečenica probudila misao jer ovaj moj hobi je posoa koji volim i ja živim svoj san kroz samu izradu unikatnih pletenih torbica.
Poruka za sve osobe koje se bave ručnim radovima bila bi da žive svoje snove, da ne odustaju, te da vrlo dobro shvatimo da je svaki početak težak, naravno da u prvih mjesec dana nečete imati 50 narudžbi, i da nećete moći ispoljiti svu svoju kreativnost  ali svaki trud se isplati samo je potrebno ispoljiti svu svoju kreativnost, ljubav, i maštu koju posjedujemo, jer spoj ove tri stvari je ono sto mi izrađujemo pomoću naših ruku i kupljenog materijala. I shvatite da je svaki pad stepenica ka uspjehu”.