Objavljeno: 12/01/2022 Objavio: admin omentari: 0

Džejlana Subašić udata, majka dvoje djece, dvije prekrasne djevojcice. Po zanimanju zubni tehničar, nezaposlena. Za sebe kaže da je hrabra, iskrena, odgovorna i ljubazna. Bavi se izradom ruža, buketa i orhideja od hladnog porcelana. Neko je ko jako voli ekspermentisati i praviti vlastitim rukama svašta nešto. Džejlana nam je poslala svoju priču u kojoj je pisala o sebi i svom biznisu. Njene radove možete pogledati na njenoj facebook stranici. 

“Ja  sam Džejlana Subašić udata sam i majka sam dvoje djece i to dvije prekrasne djevojcice. Po zanimanju sam zubni tehničar i to je neka veza između protetike i hladnog porcelana. Bavim se izradom ruža, buketa, orhideja od hladnog porcelana. Sebe ću najbolje opisati kao hrabru, iskrenu, odgovornu, ustrajnu i ljubaznu osobu.

Nisam zaposlena u struci pa sam svoje slobodno vrijeme odlučila da iskoristim na najbolji moguči način. Uvijek sam voljela nešto ekspermentisati te sam tako odlučila da pokušam svojim vlastitim rukama da napravim nešto, a usput i da zaradim. Gledala sam razne video snimke na youtube, izrada hladnog porcelana. Gledajući iste sama sam sebi govorila zašto ne pokušati i spojiti ugodno s korisnim. Tako ja počinjem moju avanturu s hladnim porcelanom i izradom ruža i buketa orhideja.

Na početku mog rada najteže mi je bilo uskladiti vrijeme. Kreativni rad iziskuje mnogo slobodnog vremena i strpljenja što je ponekad uz malu djecu jako teško. Danas sam se već uhodala uveliko te pored dvoje male djece i mojih ostalih obaveza kao žene i domaćice uvijek pronađem vremena i za svoj kreativni svijet jer ja jednostavno uživam dok pravim svoje kreacije. Moja najveća podrška je moj muž i naravno moji roditelji koji me podržavaju u svemu.

Moja najveća motivacija sam bila ja sama sebi, moja želja i volja da pokušam pa vidjet ćemo ako ide ide, a ako ne nikom ništa. Na nagovor porodice sam počela objavljivati radove na internet, a ubrzo su počele pristizati i narudžbe. Ovo je moj hobi, kad imam slobodnog vremena nešto napravim objavim i prodam

Volim da radim jer to me ispunjava, ipak to je ručni rad bez kalupa.  Dok pravim svoje radove osjećam mir u duši neki smiraj opustim se od svih ostalih obaveza.

Kada bi me neko pitao kako bih opisala ono što izlazi iz moje radionice, rekla bih da su to prelijepi proizvodi s ljubavlju ručno rađeni, proizvodi koji će biti idealan poklon za svaku prigodu. A što se tiče trenutnog asortimana u mojoj ponudi su ruže, buketi orhideje, aranžmani u staklenoj kugli, radim sve po željama kupca. Moje omiljene su ruže

Nisam neko ko se može pohvaliti nekim velikim uspjesima, ali moj veliki, najveći uspjeh je svaka naruđba koju odradim, a kupac na kraju bude zadovoljan. Svima vama koji se bavite ručnim radom poručila bih da volite ono što radite jer to je kreacija vaše duše”.

Leave a Comment